6 historische stadslagen opgegraven in Kaifeng

Archeologen zijn er in Kaifeng in geslaagd om 6 lagen uit verschillende tijdperken op te graven. Ze omvatten dynastieën over een tijdspanne van meer dan 2000 jaar.

kaifengsite

Archeologische site


Kaifeng is een stadsprefectuur in het oosten van de Chinese provincie Henan,  Het was een van de zeven antieke hoofdsteden van China. Kaifeng bereikte zijn hoogtepunt in de 11e eeuw toen het een commercieel en industrieel centrum op het kruispunt van vier grote kanalen was. In die tijd werd de stad omgeven door drie ringen van stadsmuren. Het had waarschijnlijk een bevolking van tussen de 600.000 en 700.000 inwoners. Men neemt aan dat Kaifeng vanaf het begin van de 11e eeuw ruim honderd jaar (1013–1127) de grootste stad ter wereld was.
Het Volksdagblad rapporteerde zaterdag dat op de plek van ‘Xinzheng Gate’ 6 lagen boven elkaar ontdekt werden van de verschillende historische perioden. De oude stadsdelen zijn volgens historici gebouwd vanaf de periode tussen de ‘Oorlogvoerende Staten’ (475-221 v.C.) tot de periode van de Qing-dynastie. Het gebied bevindt zich op de zuidelijke oever van de Gele rivier. Nadat oorlogen de stad vernietigden, begroeven rivieroverstromingen de ruïnes onder slijk. Daarboven werd dan een nieuwe stad gebouwd.
kaifengdyn

Dynastieën opeen gestapeld


Het stadsbestuur van Kaifeng bevestigde in 2006 het bestaan van de 6 verschillende steden die diep onder de grond begraven lagen, aldus Xinhua. Met het opgraven van de site werd in 2012 begonnen en ze omvat 2000 m2. De oudste van de steden die toen Daliang genaamd werd, dateert uit de ‘Oorlogvoerende staten’ en bevindt zich 12 meter onder de grond. Kaifeng uit de Qing-dynastie ligt bovenaan, nauwelijks drie meter onder de grond. De zes oude steden werden ongeveer 2 meter boven elkaar gebouwd. Ze hadden verschillende namen gedurende de 2000 jaar. De naam Kaifeng dateert uit de Ming-dynastie (1368-1644). De meeste steden werden ontworpen rond een noord-zuid as, aldus nog Xinhua. Ze hadden ook nog andere gelijke karakteristieken zoals poorten en verkeersassen die direct op elkaar gebouwd werden.
Bronnen: SCMP, Wikipedia

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *