Privé-investeringen remedie tegen vertragende economie?

Door redactie op 2 augustus 2012

Er is veel sprake over het bevorderen van privé-ondernemingen, maar blijkbaar bedoelt niet iedereen  daarmee hetzelfde.

De Chinese regering heeft na de kabinetsraad bij monde van de premier zijn engagement bevestigd om privé-investeringen aan te moedigen. Ze verwacht dat de lokale besturen zich daarbij zullen aansluiten en een correcte en transparante marktomgeving zullen scheppen. De privé-sector zal een grotere rol gaan spelen in vitale sectoren zoals spoorwegen, energie, telecom, nutsvoorzieningen, financiën, gezondheidszorg en onderwijs. In die sectoren zijn nieuwe grote projecten nodig om de vertragende economie te stimuleren. De Nationale commissie voor Ontwikkeling en Hervormingen maakte eerder bekend dat ze al 42 nieuwe regels uitgevaardigd heeft om privé-investeringen gemakkelijker te maken. Een economist van Nomura in Hongkong is echter weinig optimistisch op korte termijn: de sectoren die de overheid openstelt voor privé-investeerders zijn niet de winstgevende sectoren waarin die investeerders geïnteresseerd zijn.
De regering kondigt verder ook aan dat meer centrale financiële steun zal  gegeven worden aan snelle technologische moderniseringen in sleutelindustrieën; banken moeten hun diensten differentiëren zodat projecten voor technologische modernisering voorrang krijgen. Die maatregelen zijn extra belangrijk gezien de economie vertraagt.
(Bronnen: Xinhua, Reuters)

Stem of voeg toe aan :Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Tags: , ,

Plaats uw reactie

 karakters beschikbaar

Archief