Hyperloop nu ook in China - chinasquare.be | chinasquare.be

Hyperloop nu ook in China

Door Frank Willems op 6 september 2017

Een hyperloop is een concept voor een transportsysteem tegen zeer hoge snelheden in bijna luchtledige buizen. Na twee Amerikaanse bedrijven start nu ook een Chinees met het ontwikkelen ervan.

hyperloopChina Aerospace Science and Industry Corp. (CASIC), een staatsbedrijf en één van de grootste Chinese ruimtevaartbedrijven, begint met het ontwikkelen van het ‘transChina Dailyport’ systeem. Dat zal gebeuren in Wuhan.

De Chinese hyperloop zal bestaan uit een gestroomlijnde trein zonder motor, die tegen 1.000 km/h door een buis boven de grond snelt of door tunnels, en die wordt aangedreven met magnetische levitatie.

Eerder begonnen al twee Amerikaanse bedrijven, Hyperloop Transportation Technologies en Hyperloop One met een gelijkaardig project.

De hoofdontwikkelaar van CASIC voorspelt dat dit soort treinen zich later tegen 2.000 en zelfs 4.000 km/h zal kunnen voortbewegen. Die snelheden zijn geschikt voor snel internationaal verkeer over land. De ‘trage’ versie van 1.000 tot 2.000 km/h zou dan voor binnenlandse intercity-trajecten dienen. Men gaat in eerste instantie de technologie ontwikkelen en dan een korte proeflijn bouwen. CASIC zal voor het project samenwerken met een twintigtal nationale en internationale instellingen.

China heeft ook al experimenten gedaan met klassieke hogesnelheidstreinen, tot 600 km/h.

De hyperloop-trein zal afhankelijk van het terrein in een bovengrondse buis bewegen, of in een tunnel. Hij zal langzaam en soepel optrekken en remmen om aan de passagiers een comfortabel gevoel te geven.

De combinatie van magnetische levitatie met een bijna luchtledige buis is niet zo nieuw. De eerste die het wilde realiseren was Elon Musk, de CEO van Tesla en Space X, in 2012. Hij wil een hyperloop aanleggen tussen Los Angeles en San Francisco.
.
Bron: China Daily

Stem of voeg toe aan :Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Tags: , , ,

Plaats uw reactie

 karakters beschikbaar

Archief