Drugs in opmars

Door redactie op 29 maart 2017

In 2016 kwamen er 7% drugsgebruikers bij in China. Dat staat in een verslag van de China National Narcotic Control Commission (NNCC).

drugsIn 2016 waren 2,5 miljoen drugsgebruikers bekend. Er werden 1,585 ton drugs in beslag genomen.

De toename in drugsgebruik betreft vooral synthetische drugs zoals amfetamines. Die werden door 1,5 miljoen personen gebruikt. 80% van de verslaafden zat aan synthetische drugs. De hoeveelheid in beslag genomen chemische basisproducten voor het vervaardigen van drugs steeg met 75% tot 300 ton.

Vooral het recreatief gebruik van ‘designer drugs’ nam alarmerend toe. Het gaat hier om nieuwe producten met het effect van bestaande drugs, maar die nog niet verboden of nog onbekend zijn. Er werden vorig jaar 1.529 nieuwe designer drugs onderschept, waarbij sommige verslavende.
In 70% van de gevallen waren de drugs in China zelf vervaardigd. In 33 gevallen werd meer dan één ton onderschept. De fabricage gebeurt over het hele land, in 26 van de 31 provincies op het vasteland.

Het internet speelt een grote rol bij de aanbieding en de aankoop van drugs. Er werden vorig jaar 21.000 verdachten opgepakt die via het internet producten aanboden.

Bron: Caixin

Stem of voeg toe aan :Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Tags: ,

Plaats uw reactie

 karakters beschikbaar

Archief