Zes miljoen Chinezen bezochten Europa in 2017

Door Jan Jonckheere op 27 januari 2018

Vorig jaar bezochten 6 miljoen Chinezen Europa dat na Azië het meest bezochte continent is. De Chinese toeristen zijn vooral geïnteresseerd in architectuur en traditionele Europese musea. Dit werd bekend in Venetië tijdens de opening van het toeristisch jaar EU-China.

Logo 2018 Toeristisch jaar China-EU

De cijfers werden gepubliceerd door de Chinese Academie voor Toerisme en het online agentschap Ctrip. Met zes miljoen Chinezen die vorig jaar Europa bezochten komt ons continent onmiddellijk na Azië. Bij Ctrip gingen de reizen naar Europa vooruit met 26% in vergelijking met 2016 en het verbruik per toerist verhoogde met 36%. 46% van deze toeristen komen uit het oosten van China met Shanghai, Beijing, Guangzhou en Shenzhen aan de top als vertreksteden. De meesten zijn geïnteresseerd in architectuur en musea.

Voor het Chinees nieuwjaar wordt verwacht dat Frankrijk, Spanje en Italië in trek zullen zijn. In totaal maakten de Chinezen vorig jaar 129 miljoen trips naar het buitenland. De voorbije jaren was toerisme goed voor 14% van het uiteindelijk verbruik. De generatie die geboren is tijdens de jaren negentig gaf het meest uit met 3478 yuan gemiddeld. De 10 top bestemmingen waren Thailand, Japan, de VS, Indonesië, Singapore, de Malediven, Vietnam, Australië, Italië en Rusland.

Toeristisch jaar

Opening 2018 toeristisch jaar China-EU in Venetië

De statistieken werden bekend gemaakt tijdens de opening van het 2018 EU-China Toeristisch jaar in Venetië. EU-ambassadeur Schweisgut zei dat het jaar niet enkel de toeristische instroom zal stimuleren maar ook de verstandhouding tussen de twee culturen in de hand werken en opportuniteiten scheppen voor investeringen. Hij vond het jaar ook een opportuniteit om duurzaam toerisme te promoten en de onderhandelingen te verstevigen over het verbeteren van visa verlening en over luchtvaartverbindingen.

Secretaris-generaal Wang Chengyuan van de European Federation of Chinese Tourism was blij niet enkel met zijn evenknie te kunnen praten maar ook met ook met leveranciers en partners in China en met de bestuurlijke vertegenwoordigers. Hij hoopte op een verwezenlijking van drie objectieven. Vooreerst verwachtte hij dat de visa procedures eenvoudiger zouden worden met als uiteindelijk doel de afschaffing er van. Ten tweede is er de kwestie van de veiligheid want Chinezen werden al beroofd. Ten derde hoopt hij op betere wettelijk regeling voor verantwoordelijkheden bijvoorbeeld tussen Chinese en Europese operators.

Soms hangt het van kleine zaken af of Chinezen tevreden gesteld worden tijdens hun verblijf zoals de aanwezigheid van een waterkoker op de kamer voor thee, betaalsystemen verbonden met China en Chinese informatie en personeel. Hoe langer hoe meer is een dienst op maat nodig want almaar meer Chinezen reizen alleen om niet enkel de voorgekauwde standaard verhalen aan te horen.

Vermelden we nog dat Hainan Airlines vanaf volgende lente van Brussel rechtstreeks naar Shenzhen zal vliegen, een derde Chinese bestemming vanuit Brussel na Beiijing en Shanghai

Par : french.china.org.cn, china daily

Stem of voeg toe aan :Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Tags: ,

Plaats uw reactie

 karakters beschikbaar

Archief