De zwervende* Leestafel #1

In Xinjiang bij de Oeigoeren

Op 18 juni reist de leestafel opnieuw door Xinjiang onder de deskundige leiding van ChinaSquare-redacteur Frank Willems, die met een groep vrienden van China inging op een uitnodiging van de informatiedienst van de Chinese regering om de regio te bezoeken ‘and to see for themselves’.die met een groep vrienden van China een uitnodiging aannam van de informatiedienst van de Chinese regering om de regio te bezoeken ‘and to see for themselves’.

zwervende leestafel
Moskee van het instituut voor islamstudies in Urumqi (disclaimer)

Bij de Oeigoeren in Xinjiang
De groep gaat naar Urumqi, Kashgar, Yining, en komt tot de conclusie dat het er in Xinjiang wel heel anders aan toe gaat dan westerse reporters en sommige geleerden beweren. Ook al blijft er enige twijfel aan de mate van transparantie over de gevolgde politiek om het extremisme en het separatisme in het noordwesten van China te bestrijden.

Afbeelding Qiao Collective (disclaimer)

Voor de nodige context kan het Qiao collective zorgen met het leerboek
Xinjiang: A Report and Resource Compilation

——————————————-

NB

De ChinaSquare-redacteur die de leestafel dekt gaat enkele weken met vakantie. Hij zal ervoor zorgen dat er toch wat op tafel komt, dank zij de magie van de internettechnologie. Tot 2 juli geen zwevend schaakbord, maar een zwervende leestafel*, met reeksen verhalen over reizen naar China, gedeeltelijk hernemingen van eerder gepubliceerde stukken.

Print Friendly, PDF & Email