Ook ICBC-bank nu in Brussel (upd)

Na de “Bank of China” heeft nu ook ’s werelds grootste bank ICBC een vestiging geopend in Brussel namelijk op de Louisalaan. Dezelfde week opende deze bank ook nog filialen in Parijs, Madrid, Milaan en ‘Amsterdam.  Onze inschrijving verliep alvast vrij vlot.
De “Industrial and Commercial Bank of China» (ICBC) is zowel China’s als s’ werelds grootste bank. Na de « Bank of China » die vorig jaar in Brussel een vestiging opende,  betreft het de tweede Chinese bank met aanwezigheid in Brussel. De ICBC kreeg zijn licentie vier jaar geleden in Luxemburg. De afdeling in Brussel zal in de beginfase 12 personen te werk stellen. De bank zou zich niet beperken tot het verlenen van financiële diensten aan Chinese ondernemingen die in Europa actief zijn, maar ook aan de Europese ondernemingen die in China gevestigd zijn. ICBC-baas Jiang Jianqing zei tijdens zijn openingstoespraak dat zijn bank een brugrol wil vervullen in de economische en commerciële relaties met België en de Europese Unie. Jiang stipte aan dat de EU nu de grootste commerciële partner van China is en ook de belangrijkste toeleveraar van technologie. De bilaterale handel steeg gedurende de eerste 10 maanden van 2010 met 32%.  Wat België betreft investeerden 250 Belgische bedrijven in China ; de bilaterale handel beliep vorig jaar 15 miljard € aldus nog premier Leterme op de opening.
Onze inschrijving verliep vrij vlot: we gaven onze elektronische ID-kaart af voor de middag en na de pauze konden we de formulieren al invullen. Tegen 15 u hadden we een zicht- en spaarrekening, online account plus bankkaart om geld af te halen met Unionpay. Ook de intrest valt vrij gunstig uit. We kregen nog informatie mee van een Fonds met Chinese bedrijfsobligaties die de bank vanuit Luxemburg beheert. Het inloggen met een token op de online account geschiedt met nog meer veiligheidsvoorzieningen dan bij een Belgische bank.
.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Ook ICBC-bank nu in Brussel (upd)

  1. HET IS IDEAAL DAT ICBC ZIJN DIENSTEN AANBIEDT IN BRUSSEL, ZEKER ALS JE AAN IMPORT EN EXPORT DOET.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *