China plant eigen internationaal ruimtestation

dockingChina heeft officieel aangekondigd dat het van plan is een “relatief groot” bemand ruimtestation te bouwen. Het geheel moet operationeel zijn rond 2020, aldus een woordvoerder van China’s ruimteprogramma.
Als alles volgens planning verloopt zal in 2016 een ruimtelaboratorium worden gelanceerd en in 2020 een kernmodule. Deze twee modules, samen met een aantal experimentele modules, zullen samen het ruimtestation vormen.
De eerste stap naar een functionerend ruimtestation zal volgend jaar genomen worden met de lancering  en koppeling  van twee onbemande modules, namelijk ‘Tiangong I ‘ en ‘Shenzhou VIII’. Later zullen ook twee modules genaamd ‘Shenzhou IX’ en ‘Shenzhou X’ aan het station worden gekoppeld. Deze twee modules zullen elk twee of drie astronauten vervoeren. Het ruimtestation zou niet enkel dienen voor ruimte-experimenten, maar moet ook en vertrekbasis worden om de ruimte te verkennen, waaronder bemande vluchten naar de maan of mars.
China is, na de VS en Rusland, het derde land ter wereld dat onafhankelijk een mens in de ruimte kan brengen. Naast een bemand ruimtestation heeft het land ook de ambitie als tweede land ter wereld een man op de maan te plaatsen. Op 1 oktober lanceerde het een tweede maansonde ter voorbereiding op deze missie, die ook rond 2020 moet plaatsvinden. Deze sonde cirkelt nog rond de maan en blijft elk ogenblik data doorsturen.
Bron: Radio86, China Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *