Zevende ring rond Beijing en de regio voor minder overlast en meer bedrijvigheid

Een nieuwe ring rond Beijing is klaar. Hij is 1.000 km lang en verbindt de Chinese hoofdstad met de nabijgelegen megasteden.

RingDe overheid rekent erop dat met de aanleg van de ringweg de luchtkwaliteit zal verbeteren en de groei een boost zal krijgen.

G95

De gunstige effecten moeten voelbaar zijn in de hele regio Beijing-Tianjin-Hebei. De officiële naam is G95 Capital Region Ring Expressway. De pas voltooide snelweg heeft van de inwoners van de Chinese hoofdstad de naam ‘Zevende Ring’ gekregen. Beijing is inderdaad al omgeven door zes ringen. Het langste stuk (924 km) ligt echter in de provincie Hebei, die Beijing omgeeft. De overige 76 km zijn verdeeld over Tianjin en Beijing zelf.

Tegen vervuiling en verkeersdrukte

In de hoofdstad moet de nieuwe weg het vrachtverkeer aantrekken en zo de zesde ring ontlasten. Zowel verkeersdrukte als luchtvervuiling in de hoofdstad zullen daardoor verminderen. Over de zesde ringweg rijden nu duizenden vrachtwagens en personenwagens, die niet in het centrum moeten zijn. Ze dragen in wezen weinig bij aan de activiteit in de hoofdstad, maar veel aan de verkeersopstoppingen en de milieuoverlast. Het streefdoel is dan ook dat tegen het einde van dit jaar 10.000 voertuigen per dag over de nieuwe weg gaan.

In het grote netwerk Beijing-Tianjin-Hebei

ringAangezien de G95 Beijing zal verbinden met 13 grote steden in de regio, zal het netwerk in Beijing-Tianjin-Hebei er flink op vooruitgaan. De aanleg van de ring is een wezenlijk onderdeel van het in 2014 besloten project. Dat laatste maakt van het gebied een reusachtige bedrijvige megastad. De afstand van Chengde in de provincie Hebei, naar het geplande nieuwe vliegveld van Daxing in Beijing, wordt 150 km korter. De regionale overheid mikt op een nog toenemende verbetering van de economische activiteit.
Bronnen: China Daily, Xinhua, Forbes, Wikipedia

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

4 comments for “Zevende ring rond Beijing en de regio voor minder overlast en meer bedrijvigheid

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar