Industrie maakt minder winst in juli

Door redactie op 28 augustus 2012

De winsten van de industriële bedrijven daalden in juli met 2,7 % tot 2700 miljard yuan en dit deed de beursindex te Shanghai dalen tot een laagterecord sinds 41 maanden. Staatsondernemingen gingen met 12 % achteruit terwijl privéondernemingen hun winsten zagen stijgen met 15 %.

Maandag maakte het Nationaal Bureau voor de Statistiek bekend dat de winstcijfers in de industriële sector in juli daalden met 2,7 %. Tijdens de eerste 6 maanden bedroeg de achteruitgang 2,2 % en vorig jaar was er nog een vooruitgang van 28%. De bekendmaking van de cijfers deed de beursindex van Shanghai tuimelen met 1,7 % tot 2055,  een laagterecord sinds 41 maanden. Staatsondernemingen maakten 784 miljard winst gedurende de eerste 7 maanden, 12,2 % minder dan een jaar voordien. De privésector echter maakte 818 miljard winst en dit is een vooruitgang met 15 % op jaarbasis. Barclay Capital heeft China’s groeivoet dit jaar bijgesteld van 8,1% naar 7,9 %.

In Wenzhou heeft de meerderheid van de kmo’s zijn productie en aantal werknemers moeten inkrimpen. Zhang Ming van Wenzhou Sincere Shoes die vrouwenschoenen vervaardigt voor Europa en Afrika, heeft een van de 3 productielijnen moeten sluiten en een derde van de arbeiders naar huis gestuurd omdat zijn bestellingen dit jaar 40 % minder bedroegen dan vorig jaar.Volgens voorzitter Zhou Dewen van Wenzhou’s Vereniging van kmo’s moest 10 % van zijn 3000 leden sluiten en 20 % vechten om te overleven. Volgens een rapport van het Provinciaal Volkscongres van Zhejiang sloten 140 van 4000 grote ondermingen in Wenzhou gedurende het eerste semester terwijl 57 % van deze groteren de productie verminderde.

De banken zijn maar traag met het verstrekken van krediet omdat ze voorzichtiger geworden zijn. In augustus worden voor 600 miljard nieuwe leningen verwacht, hoger dan de 540 miljard in juli wat een laagterecord was gedurende 10 maanden, maar lager dan de 919 miljard uit juni. Ook de Manufacturing Purchasing Managers Index van HSBC China stevende af op een laagterecord sinds 9 maanden, namelijk 47,8 deze maand.

Bron China Daily

Stem of voeg toe aan :Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Tags: ,

Plaats uw reactie

 karakters beschikbaar

Archief