'China overtreft tegen jaareinde VS als grootste kleinhandelsmarkt'

Onderzoek firma eMarketer verwacht dat de kleinhandel in China tegen het jaareinde die in de VS gaat overtreffen en dat is twee jaar eerder dan verwacht. E-commerce staat in China al in voor 18% van de detailverkoop terwijl dit in de VS 8% bedraagt.

kledgwklDe in New York gebaseerde onderzoeksfirma eMarketer verwacht dat de totale uitgaven voor kleinhandel in China tegen het jaareinde $4.886 miljard bereiken terwijl die in de VS $4.823 miljard zullen halen. Dat China de VS qua kleinhandel overvleugelt, komt twee jaar eerder dan PwC had voorspeld. Tegen het jaareinde verwacht de onderzoeksfirma dat het kopen via internet $ 899 miljard bereikt of een wereldrecord van 18% van ’s lands totale kleinhandel. Ter vergelijking in de VS neemt de e-commerce maar 8,2% in van de kleinhandel. Deze e-commerce zal in China tegen 2020 nog meer toenemen want tegen dan wordt een volume voorspeld van $ 2,4 miljard. Volgens eMarketer zal de kloof tussen China en de VS na 2020 nog meer groeien: dat jaar zou de totale kleinhandel in China $ 7.086 miljard bedragen terwijl de VS maar $5.476 miljard zou halen.
Vooral in e-commerce wordt een echte opgang verwacht. Meer en meer Chinese verbruikers bedienen zich vanmcommerce2 de smartphone om aankopen te doen. Terwijl nu 55% van de aankopen via het internet door het mobieltje gebeuren, voorspelt eMarketer dat dit tegen 2020 68% bereikt. Afgelopen maand stelde het China Internet Network Information Centre dat 425 miljoen personen of twee derden van de smartphonegebruikers regelmatig een aankoop verrichten via de smartphone. De studie schatte dat er in China 710 miljoen smartphonegebruikers zijn, het dubbele van de totale VS-bevolking. Overigens moet de gemeenplaats dat de smartphoneverkoop in China verzadigd zou zijn met een korreltje zout genomen worden: volgens GfK-cijfers zou die het afgelopen kwartaal met 22 % de hoogte zijn ingeschoten door een forse meer verkoop in de landelijke gebieden. GfK raamt dat er in China tijdens het gehele jaar 439 miljoen toestellen verkocht zullen worden.
Bron: SCMP

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar