OogGetuige # 5 Volgens sommigen is dit de mooiste snelweg van China

OogGetuige is een vaste rubriek op ChinaSquare. In samenwerking met Gordon Dumoulin (immigrant en dankbaar te gast in China) en zijn blog 5iZ brengen we info over de actualiteit van het dagelijks leven. Doel: een objectief en breder perspectief bieden op China.

Duku-snelweg

Dit is de Duku-snelweg (Dushanzi-Kuqa Highway), 530 km lang, volgens sommigen de mooiste van heel China. Hij vertrekt in het uiterste westen van de Autonome Oeigoerenregio Xinjiang en maakt deel uit van de 1750 km lange Nationale Snelweg van China G217 die loopt van de stad Altaj aan de voet van de Altajgebergte in het noorden, naar de stad Hotan in het Tarimbekken, in het zuidwesten van China, door de Taklamakan-woestijn.

Duku-snelweg

De weg werd in de jaren 1970 aangelegd en was klaar in 1983. Hij maakte de afstand om van het zuiden van Xinjiang naar het noorden van de regio te reizen ongeveer 1000 km korter. De weg zorgde ervoor dat de bergbewoners contact kregen met de buitenwereld.

Hemelse weg

Het schitterende Duku-deel van de snelweg rijdt door de Tianshanbergen met hun besneeuwde toppen, groen valleien en graslanden. Het grootste deel van deze Duku-snelweg (独库公路) bevindt zich boven 2.000 meter en het hoogste deel is 3.200 meter boven de zeespiegel.

De weg gaat dicht van oktober tot mei of juni, vanwege de weersomstandigheden. In 2019 werd de weg gebruikt door 600.000 voertuigen en 1,7 miljoen toeristen.

Duku-snelweg
Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *