De stand van zaken 162

OESO: Chinese groei 8,2 % in 2014
De OESO verwacht dat de Chinese economie dit jaar groeit met 7,7% en met 8,2% in 2014. De eerste raming van de novembergroei bij de verkoopmanagers in de nijverheid wijst met 50,4 op een tragere groei dan verwacht. Een cijfer boven de 50 wijst op groei.
Nokiawerkers protesteren
Nokia-protestHonderden arbeiders uit de Nokia vestiging te Dongguan kwamen deze week uit te fabriek om te protesteren tegen nieuwe werkvoorwaarden nadat Nokia verkocht werd aan Microsoft. De nieuwe voorwaarden zijn slechter dan voordien vinden de werknemers. Een dertigtal politieagenten keken toe. Nokia zei aan Reuters met de protestvoerders te dialogeren. De honderden protesterenden vormen maar een fractie van de in totaal 5000 werknemers, zo heet het. Global Times
3500 veiligheidsdiensten
China telt 3700 veiligheidsdiensten en 4,5 miljoen veiligheidsagenten, aldus een mededeling van de China International Security Equipment Technology and Product Expo. Het zakencijfer van de sector verhoogt jaarlijks met 20 % en momenteel wordt gewerkt aan de combinatie van manuele- met internetcontrole.
Suning opent O&O-centrum in Silicon Valley
Suning To Boost China Stores 34%, Sees "Vast Room" For ExpansionSuning To Boost China Stores 34%De Suninggroep uit Nanjing heeft in Silicon Valley een onderzoek-en ontwikkelingscentrum geopend waarin $ 5 miljoen werd geïnvesteerd. Begonnen wordt net 50 personeelsleden, maar dit aantal zou tegen 2017 moeten aangegroeid zijn tot 200. De groep heeft al O&O centra in Beijing en Nanjing en is van plan er ook te openen in New York en Seattle. Het nieuwe centrum zal samenwerken met KMO’s om geavanceerde handelsmodellen te vinden en strategische investeringen te identificeren vooral in het kader van haar offline naar online verkoop. Suning heeft 1600 winkels en stelt 180.000 personen te werk.
Daimler koopt zich in bij Beijing Automotive
Daimler koopt tegen $ 845 miljoen 12 % van Beijing Automotive Group en krijgt daarmee 2 zetels in de raad van bestuur, meldt Reuters. De maker van Mercedes-Benz wagens wil met de alliantie haar verdeler netwerk verbeteren. Ce.cn
 Onderzoek naar Chalcobaas
chalcologoEr loopt een onderzoek tegen vicevoorzitter Li Dongguang van China Aluminium Corporation, maar het onderzoek zou geen verband houden met het bedrijf aldus een Chalco-mededeling die de South China Morning Post overneemt. Li nam ondertussen ontslag.
PwC applaus voor taks systeem
PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft de belastingsystemen in Azië vergeleken en vindt dat China tot de 5 Aziatische landen behoort die hun bedrijventaks met meer dan 10 % verlaagden gedurende het laatste decennium. De bedrijventaks bedroeg vorig jaar maar 6,2% , maar de totale last van de belastingen op bedrijven loopt op tot 63 % en in Hong Kong ligt dit veel lager. En Ook het aantal benodigde betalingen in China daalde van 28 per jaar tot 7 nu. China is echter traag in het terug betalen.
Vereenvoudigde regeling privé-luchtvaart
privatejetChina heeft de toelatingsprocedure voor privé-vluchten vereenvoudigd zodat voortaan geen goedkeuring meer nodig is van defensie, maar enkel van het Bestuur voor Burgerluchtvaart. Dit opent perspectieven voor Bombardier en Cessna die privéjets in China willen slijten aan rijke lui en bedrijven. CE.cn
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *