Eerste gouden medaille openwaterzwemmen voor China

foto CGTN

De Chinese zwemster Xin Xin heeft voor het eerst een gouden medaille gewonnen voor China bij het 10 km openwaterzwemmen. Zij deed dat in Gwangju in Zuid-Korea, tijdens de 18e Wereldkampioenschappen Zwemsporten van de FINA.

De FINA, Fédération Internationale de Natation is de overkoepelende internationale zwembond. De Wereldkampioenschappen zwemsporten bestaan uit een toernooi op de lange baan (50 meter), synchroonzwemmen, schoonspringen, openwaterzwemmen, lange afstand (tot en met 10 km) of marathon (meer dan 10 km), en waterpolo. Ze worden om de twee jaar in de zomer gehouden.

Primeur

Xin Xin (22) legde de 10 km af in één uur, 54 minuten en 47,20 seconden. Met deze overwinning voor het openwaterzwemmen lange afstand voor vrouwen haalt China, dank zij Xin voor het eerst in de geschiedenis een gouden medaille bij dit nummer op de FINA-wereldkampioenschappen. Zij versloeg de Amerikaanse Haley Anderson en Rachele Bruni uit Italië.

Vier keer goud

Zwemmers voor China hebben intussen vier gouden medailles behaald op deze wereldkampioenschappen. Lian Junjie samen met Si Yajie, Cao Yuan samen met Xie Siyi, en Chen Yiwen werden eerder wereldkampioen in verschillende disciplines van het schoonspringen. Eén ervan is ook een Olympische discipline.

Internationaal

De 18e FINA Wereldkampioenschappen in Gwangju zijn van 12 tot 28 juli. Er nemen 200 landen en regio’s aan deel. Dat China ook op allerlei nieuwe en voorheen onbekende terreinen meedoet en zelfs begint te schitteren is een van de vele voorbeelden van hoe een socialistisch land zich op een alzijdige manier positief kan integreren in de internationale gemeenschap.

Bronnen: China Daily, Wikipedia

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *