Elektronica aan de grenzen

China is klaar met een netwerk voor elektronische beveiliging en bewaking. Alle belangrijke grensposten  zijn nu met elkaar verbonden door vezeloptische kabels en langs de 14.500 km lange kustlijn en de 22.117 km lange grens zijn er duizenden videocamera’s geplaatst. Het systeem geeft HD-beelden door en is weerbestendig. Controle via satellieten completeert het geheel.
China heeft de afgelopen jaren systematisch alle grensgeschillen met zijn 14 buurlanden in de mate van het mogelijke opgelost. Met India en Bhutan zijn hierover verder diplomatieke onderhandelingen nodig. Gelijktijdig met die campagne is twintig jaar geleden het project van de elektronische beveiliging gestart. Toen was het mogelijk de nodige fondsen vrij te maken omdat de economie flink vooruitging. Zowel de economie als de technologie zijn al die tijd verbeterd en het is de bedoeling om het systeem nog te verfijnen, dankzij de snelle wetenschappelijke ontwikkeling die China meemaakt.
De officiële leuze is dat computergestuurde grensbewaking ‘de strijd tegen separatisme, terrorisme en extremisme’ efficiënter zal maken. Een gepensioneerde kolonel, die anoniem wil blijven, heeft aan de media laten weten dat een even belangrijke overweging het welzijn was van de soldaten die in de grensposten gestationeerd zijn. Hoge officieren hadden na hun inspecties in de grensgebieden aan Beijing laten weten dat er moest gezorgd worden voor de veiligheid en de gezondheid van de soldaten in die soms barre streken.
Bronnen:
SCMP
PLA Daily (blad van het leger)
Wikipedia

netjes aan de grenspost

netjes aan de grenspost

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *