Geen Chinese toeristen meer in Bierset

Door een intern conflict met de luchtvaartmaatschappij zet de Chinese reisorganisator U-Tour een (voorlopig?) einde aan het bevliegen van de Luikse luchthaven eind september. Daarentegen lijkt Chinees kapitaal te zitten bij de her opstanding van de Vlaamse Luchtvaartmaatschappij.

biersetoerstSinds april 2015 kwamen 130.000 Chinese toeristen aan op de Luikse luchthaven en vertrokken daaruit naar verschillende bestemmingen per bus. De vluchten werden verzorgd door de Russische luchtvaartmaatschappij I-Fly op initiatief van de Chinese reisorganisator U-Tour. Beiden raakten het oneens en stoppen eind september met het initiatief waarvan Bierset hoopt dat dit maar tijdelijk is. De luchtvaartmaatschappij zou een hogere rentabiliteit willen. De stopzetting van de samenwerking komt neer op drie binnenkomende (6 in het hoogseizoen) vluchten minder per week.  De luchthaven van Bierset ziet jaarlijks 300.000 passagiers. U-tour zoekt momenteel naar een nieuwe vliegpartner. De Chinese toeristen werden na hun landing op verschillende bussen geplaatst naar gelang de Europese landen die ze in hun pakketreis kozen. Er wordt al gesuggereerd om Air Belgium als partner te nemen.
VLM
De Nederlandse financiële holding SHS Aviation heeft met de curatoren van de Vlaamse Luchtvaartmaatschappij (VLM) een akkoord gesloten voor een heropstart van de failliete VLM vanuit Deurne, zij het met een derde van het vroeger personeel. Diverse bronnen menen dat een Chinese investeringsgroep achter het initiatief zit, maar niemand wil of kan er meer over kwijt. SHS Aviation zou de Fokkers van VLM overnemen en de curator verwacht geen verwikkelingen meer. Toch zal de nieuwe luchtvaartmaatschappij niet onmiddellijk kunnen starten vermits eerst nog vlieglicenties moeten worden aangevraagd en personeel geselecteerd.
Bronnen: DS, HLN, Trends, Le Soir, https://www.upinthesky.nl

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar