Grootste illegale wapenhandel ooit opgerold

In Guizhou is een bende opgerold die illegaal wapens vervaardigde en verkocht. 15.000 vuurwapens en 120.000 verboden messen en zelfs enkele kruisbogen zijn geconfisqueerd. Het is de grootste vangst ooit in China. Na een onderzoek van vier maanden zijn 15 personen opgepakt. De bende opereerde in zeven provincies.

indexDe bende is ontdekt tijdens een onderzoek naar een overval in Guiyang, de provinciehoofdstad. De verdacht kocht het wapen van de overval van een tussenpersoon in Guiyang, die zelf vanuit de provincie Shaodong in Hunan bevoorraad werd.
De bende had verschillende opslagplaatsen en de handel draaide goed. De productie van de verboden messen gebeurde in Shaodong in een familiebedrijf voor snijwerktuigen. Houders van messen van meer dan 22 cm of messen van meer dan 15 cm met scherpe punten, moeten zich in China laten registreren. De gevonden pistolen kunnen 30 tot 50 meter ver schieten. Op korte afstand zijn de wapens dodelijk maar ook op afstand kunnen ze zware wonden veroorzaken bij hun slachtoffer. In China zijn burgers niet gerechtigd een vuurwapen te bezitten.

Sinds 2008 zijn wapenhandelaars ook verplicht lijsten met de identiteitsgegevens van hun klanten bij te houden. Daardoor daalden de geweldmisdaden met vuurwapens tussen 2009 en 2013 met minstens 35%. In de provincies Shaanxi, Guizhou en Yunnan is het aantal misdaden met gebruik van vuurwapens en springstoffen recentelijk echter gestegen en sinds januari zijn al (te) veel slachtoffers gevallen.

.Bron: China Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *