Haïti en China

Veel Chinezen laten via internetfora weten dat ze meevoelen met de Haïtianen en stellen vragen over hoe ze geld kunnen overmaken of op een andere manier hulp bieden.
In die berichten wordt er uiteraard vaak gesproken over de aardbeving op 12 mei 2008 in Sichuan, waarvan China nog niet helemaal is hersteld.
Anthea Webb, de directrice van het  UN World Food Program in China heeft de bevolking en vele ngo’s van China gefeliciteerd met hun snelle en gulle respons op het nieuws van de aardbeving en op de wereldwijde oproepen om hulp te bieden. Haar kantoor wordt overspoeld met aanvragen om informatie en aanbiedingen voor hulp.
Namens de regering heeft woordvoerster Jiang Yu van het ministerie van Buitenlandse Zaken het medeleven en de bezorgdheid uitgedrukt voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Het Chinese Rode Kruis heeft 1 miljoen dollar steun toegezegd. Een nationaal Chinees hulpteam van 60 personen is alvast naar het getroffen land gestuurd met 10 ton voedsel, medicijnen, hulpgoederen en reddingsmaterieel. Het hulpteam heeft ervaring en deskundigheid opgedaan in de hulpverlening na de tsunami van 2004.
China is ook bezorgd over het lot van zijn politiemensen die onlangs naar Port-au-Prince waren gegaan voor gesprekken in het VN-hoofdkwartier over de vredesmissie. Er zijn op dit ogenblik 142 Chinezen in Haïti voor deze VN-missie.
Voor een indruk van hoe de Chinese media over de ramp in Haïti verslag uitbrengen, met speciale reportages en veel videomateriaal, klik
http://news.xinhuanet.com/english/2010-01/14/content_12808699.htm

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *