"Internet Plus"-actieplan uitgevaardigd

De regering heeft zaterdag het “Internet Plus”-actieplan uitgevaardigd dat Internet wil integreren met de traditionele nijverheden voor nieuwe economische groei. Net zoals zijn tegenhanger het “China 2025”-plan wordt ook deze strategie begeleid door een interministeriële stuurgroep.

internetplusPremier Li Keqiang kondigde in zijn regeringsbericht in maart de dubbele strategie aan. Voor de strategie China 2025 die de sector van het maakwerk wil vernieuwen was al een uitwerking bekend met een begeleidende groep. De tweede strategie wil internet met de traditionele nijverheden integreren: het is de bedoeling om mobiel internet, cloud computing, big data en het Internet of Things te integreren met modern maakwerk zodat de gezonde ontwikkeling van e-commerce, industriële netwerken en internetbankieren aangemoedigd wordt en de internetbedrijven hun internationale aanwezigheid kunnen uitbouwen.
Het actieplan stelt ontwikkelingsdoeleinden en ondersteunende maatregelen voor sleutelsectoren voorop waarvan de regering hoopt dat ze een nieuwe modus voor nijverheid kan vestigen door integratie met internet. Dit gaat van landbouw, energie, logistiek, financiën, verkeer tot openbare diensten, biologie en kunstmatige intelligentie. Tegen 2025 moet “Internet Plus” een nieuw economisch model worden en een belangrijke driver voor economische en sociale innovatie en ontwikkeling.
Om dit te bereiken moet eerst de infrastructuur van internet verbeterd worden. Belangrijk is ook innovatie en deinternetofthings ondernemingen zullen aangemoedigd worden platformen en netwerken op te zetten voor innovatie. Daartoe zullen ook industriële standaarden geformuleerd worden terwijl de intellectuele rechten beschermd worden. Barrières moeten opgeruimd en de limieten verlaagd voor de markttoegang van “Internet Plus”-producten; het kredietsysteem moet geoptimaliseerd, de juridische diensten gepromoot en een “big data”-strategie ontwikkeld. Zo kunnen de Chinese bedrijven hun aanwezigheid internationaal vergroten langs de nieuwe zijderoutes.
Naast de infrastructuur wil China ook binnenlands en buitenlands talent beter steunen. De regering voorziet financiële steun en belastingvoordelen en hoopt dat de lokale besturen dit volgen met een eigen actieplan. Het steunfonds van de regering voor venture capital zou 40 miljard omvatten. Een gezamenlijke ministeriele conferentie zal het actieplan opvolgen. Ook komen er meer innovatiezones zoals Zhongguancun. China heeft 650 miljoen internetgebruikers waarvan 550 miljoen hun gsm gebruiken en het land wil deze kracht aanwenden in het zoeken naar nieuwe groei.
En.ce.cn, .telegraph.co.uk

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar