Logistieke basis voor de 'Go West'-campagne

Goodman Group, een van de grootste ondernemingen in Australië, zal logistieke complexen aanleggen in het westen van China. De groep speelt in op het ontwikkelingsoffensief in de regio dat Beijing gaat opvoeren.
Goodman is nu grond aan het kopen in de buurt van Chongqing, Chengdu, Xi’an en Wuhan, en is druk bezig met het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten. Vorige maand heeft de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming (National Development and Reform Commission, NDRC) maar liefst 23 infrastructuurprojecten voor miljarden yuan aangekondigd in het westelijke ontwikkelingsgebied van China. Er komen spoor- en snelwegen, vliegvelden, allerlei types elektriciteitscentrales en grote steenkolenmijnen.
Het ‘sovereign wealth fund’ van China, een beleggingsfonds dat beheerd wordt door de overheid (die dan ook een overwegende mate van zeggenschap heeft ten aanzien van het beleggingsbeleid, het China Investment Corp (CIC)), is de grootste aandeelhouder in Goodman, met 18,2 %.
De Australische firma met klanten in de logistieke sector zoals DHL, DB Schenker en Nippon Express, richt de blik ook naar het zuidelijke Guangdong. Goodman heeft nu zes logistieke complexen in China: onder andere een in Shanghai en een joint venture businesspark in Langfang, tussen Beijing en Tianjin. In Hongkong ontwikkelt de onderneming een centrum met magazijnen en voor distributie in Tsing Yi. De zaken draaien goed en nu wil het bedrijf zijn klanten over heel China kunnen bedienen.
Bron: SCMP

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.