Ook VLM wil op China vliegen

Na Air Belgium heeft nu ook de Vlaamse luchtvaartmaatschappij (VLM) haar wens geuit om binnen de 12 maanden te vliegen op verschillende Chinese bestemmingen. Daarvoor zal ze echter haar basis moeten verlaten.

Cui Qiang mocht het lintje voor de eerste vlucht naar Londen doorknippen.

Het was de krant La Libre Belgique die het nieuws uitbracht dat VLM op China wil vliegen. De VLM beschikt over 6 vliegtuigen van het type Fokker 50 die plaats bieden aan een vijftigtal zitplaatsen. Voor de geplande lange afstandsvluchten zullen Airbussen A330 worden aangekocht. Rest nog de vraag vanuit welke luchthaven dit zal gebeuren want de landingsbaan te Antwerpen is daarvoor te kort.
Ook Charleroi lijkt uitgesloten want ook daar is de landingsbaan (voorlopig) te kort. VLM is niet van plan de capaciteit van de vliegtuigen te verminderen. Bijgevolg zal de keuze gemaakt worden tussen Oostende, Zaventem en Luik. Bij de bestemmingen wordt niet gemikt op Beijing of Shanghai, maar eerder op regionale bestemmingen. De vliegvergunning moet eveneens nog worden aangevraagd. Naar verluidt wordt de concurrentie om naar het rijk van het midden te vliegen almaar groter.  VLM kon in 2016 gered worden door het voor 40% Chinees kapitaal dat vertegenwoordigd wordt door Cui Qiang.
Op luchtvaartterrein werd de afgelopen week nog bekend dat China Southern Airlines voortaan driemaal per week zal vliegen tussen de luchthavens van Wuhan en Londen.

Douane-pilot

Ondertussen is uit China in Schiphol de apparatuur aangekomen voor een pilotproject van China-EU Smart and Secure Trade Lanes om de douaneverrichtingen bij vrachthandel meer geautomatiseerd te laten verlopen. Totnutoe focuste het EU-China pilot project vooral op maritiem verkeer. Schiphol is de enige EU-luchthaven waarbij de nieuwe apparatuur die conform de Word Customs Organisation is, zal ingezet worden voor luchtverkeer. In eerste instantie zullen vluchten afgehandeld worden tussen Schiphol en de Baiyun luchthaven in Guangzhou. Pas later zal de grotere vrachtbestemming Shanghai volgen.
LLB, globaltrademag.com

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar