Pekings kerndistricten gefuseerd

De regering heeft het plan goedgekeurd waardoor Pekings vier centrale districten samensmelten tot twee. Dongcheng smelt samen met Chongwen; Xicheng fuseert met het zuidelijke Xuanwu. De zuidelijke districten lagen economisch achter op de noordelijke en nu wordt een evenwichtiger ontwikkeling verhoopt.
beijdistrVan de vier kerndistricten liep de ontwikkeling van de twee zuidelijke wat vertraging op vergeleken met de noordelijke districten die meer ondernemingen tellen wat inkomsten binnenbrengt. Nu worden dus Dongcheng met Chongwen een district van 41 km² met 865.000 permanente bewoners en het nieuwe Xicheng met Xuanwu een district met 50 km² met 1,25 miljoen bewoners. De bedoeling is ook de administratieve kosten te reduceren en de renovatie van Pekings oude stad te versnellen waardoor het erfgoed beter kan beschermd aldus een stedelijke woordvoerder. De reactie van de bewoners is gemengd. Velen betreuren dat de traditionele namen van Chongwen en Xuanwu verloren zullen gaan. Specialisten wijzen er op dat beiden te klein zijn en dat de nieuwe twee eenheden juist leefbaar zijn. Anderen

Renovatie buurt Qianmen

Renovatie buurt Qianmen


betreuren dat renovatie synoniem wordt om  torengebouwen te plaatsen op de traditionele hutongs en siheyuan. Het bestuur van Peking wil ook dat de kerndistricten een minder hoge dichtheid kennen en zou daarvoor bewoners willen herhuisvesten in meer afgelegen districten.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *