Smartphonegekte

Apple verkoopt zijn nieuwste smartphone, de iPhone 4S, vanaf vandaag. Dat wordt een groot succes, maar het leidt ook tot incidenten.
Alle officiële winkels zouden al door hun voorraad heen zijn, enkele uren na het begin van de campagne. Uren- soms dagenlang hebben klanten in de rij gestaan, individuele klanten maar ook veel zogenaamde scalpers. Deze laatsten kopen grote hoeveelheden van bepaalde producten op om ze daarna door te verkopen. De scalpers huren ook mensen in om voor hen als kopers in de rijen te gaan staan.
Vorige week zijn er gevechten geweest tussen twee groepen van scalpers. In de grootste Applewinkel van Beijing, in het winkelcentrum Sanlitun, was de toeloop zo groot  dat de directie het verkoopfeest heeft afgelast, naar eigen zeggen om veiligheidsredenen. Volgens sommigen had Apple te weinig veiligheidsbeambten ingeschakeld en werd er zo laat beroep gedaan op de politie dat die niet snel genoeg de nodige manschappen had kunnen optrommelen. Een aantal teleurgestelde aspirantkopers, waarvan sommigen inderdaad uren in de rij hadden gewacht, trapten toen een rel, waarbij wat eieren door de lucht vlogen. De politie heeft daarop vrij eenvoudig de plek ontruimd. Apple heeft de verkoop van de iPhone 4S via de eigen winkels voorlopig stopgezet, hoewel er maar bij 1 vestiging incidenten zijn geweest. Het apparaatje kan natuurlijk nog verder online en in andere winkelketens worden aangeschaft.
Bronnen: BBC, Xinhua, Global Times

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *