Speciale online vertoning van de film ‘1921’

Op zaterdag 2 oktober, vanaf 20 u. West-Europese tijd, kan wie zich inschrijft op de link Eventbrite, de film 1921 online bekijken.

1921

Deze bioscoopfilm (137 minuten lang), een combinatie van politiek en entertainment, gaat over de stichting van de Communistische Partij van China en hoogtepunten uit haar honderdjarige geschiedenis.

Breder publiek

Een aantal organisaties van mensen met belangstelling en sympathie voor het huidige China, de Volksrepubliek, belegt deze online vertoning van de film. Om allerlei redenen, soms politieke, is het distributiebedrijf er nog niet in geslaagd 1921 in een voldoende aantal bioscoopzalen in het Westen vertoond te krijgen. De vertoning van 2 oktober is een voorlopig unieke gelegenheid waardoor een breder publiek in Europa de kans krijgt kennis te maken met deze spannende speelfilm, een combinatie van politiek en entertainment.

1921?

1921 is een langspeelfilm, geproduceerd ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Communistische Partij van China. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de intense sociale strijd van met name de opkomende Chinese arbeidersklasse in Shanghai. De actie brengt de kijkers ook naar Moskou, Parijs en elders. Kopstukken uit de hele geschiedenis van de partij zoals Li Dazhao, Chen Duxiu, Mao Zedong en Deng Xiaoping zijn allemaal te zien in deze bijzondere film. ChinaSquare publiceerde in juli een lovende recensie van de film door Keith Bennett, een van de redacteuren van de website Friends of Socialist China. Volgens Bennett is de film ‘aansprekend als een Hollywood-kaskraker, en tegelijk leerrijk en inspirerend’.

Praktisch

De film is Mandarijns Chinees gesproken en ondertiteld in het Engels. De verspreiding en marketing gebeurt door Trinity Cine Asia. Dit bedrijf is door Friends of Socialist China aangesproken om de online vertoning mogelijk te maken. Als commercieel bedrijf vraagt Trinity dan ook een prijs voor het digitale ticket. Voor £6 of €7 kunt u op zaterdag 2 oktober inloggen wanneer u maar wilt, gedurende een tijdslot van drie uur, te beginnen vanaf 20 u, onze tijd.

Organisatoren en sponsors

Het evenement is een initiatief van Friends of Socialist China, in samenwerking met Trinity Cine Asia. Cosponsors zijn Society for Anglo-Chinese Understanding, dat is de Britse Vriendschapsvereniging en de zustervereniging van de Vereniging België China, de Morning Star, de Geopolitical Economy Research Group, de International Manifesto Group, en het Qiao Collective.

Agenda

Nogmaals de gegevens:
Inschrijven door te klikken op Eventbrite.
De instructies (o.a. om £6 of €7 te betalen) volgen.
Kijken op zaterdag 2 oktober, vanaf 20 u. West-Europese tijd.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.