Terug cruises op Suzhou-kreek

Na een jaar onderbreking wegens baggeren, grijpen terug cruises plaats op de Suzhoukreek. De tocht duurt nu 3 uren want het traject is quasi verdubbeld.
Het aantal kilometers bedraagt nu 19 km in plaats van de 10 km voorheen en de tocht gaat van Shanghai ’s eerste nijverheid tot de Bund. Tickets kunnen verkregen tegen 200 yuan aan de dokplaats van Danbastraat en de Changhuastraat in het district Putuo.  De cruise gaat onder 20 bruggen elk met zijn geschiedenis en verhalen. Historische nijverheidsgebouwen betreffen de stedelijke lucifersfabriek en weverijen, voorts is er China’s eerste moderne universiteit van Sint Jan en verder de eerste gilde voor buitenlandse handelaars. De boot is uitgerust met GPS die de informatie automatisch uitzendt, binnenkort ook in het Engels.  Op de tocht worden twee boten ingezet: één gesloten boot voor 25 passagiers en één open met 9 zitplaatsen. Naar de toekomst toe zullen 10 aanlegplaatsen gebouwd worden waar de bezoekers zullen kunnen afstappen voor een bezoek.
Ook nog even meegeven dat in Shanghai het Italiaans paviljoen op de Expo 2010 heropend werd als het Shanghai Italian Center.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *