Tophotel aan Tibetaanse canyon

Tibet mag een vijfsterrenhotel bouwen in Pai, dat aan de voet van ‘s werelds grootste canyon ligt: de Yarlung Tsangpo Canyon. Het hotel zal 100 miljoen yuan kosten en 150 kamers tellen.
Yarlung_TsangpoDe Tibetaanse Yarlung Tsangpo Canyon is net iets groter dan de Amerikaanse Grand Canyon, maar is wel de minst toegankelijke. Enkel ontdekkingsreizigers kunnen de talrijke gevaren trotseren. Een reeks veeleisende klanten kon niet opgevangen worden, omdat enkel lokale hotels van Tibetanen in het gebied te vinden zijn.
De vicevoorzitter van ‘Tibetaans toerisme’ heeft meegedeeld dat zijn beursgenoteerde onderneming een toelating kreeg om in het afgelegen stadje Pai een vijfsterrenhotel te bouwen dat zal plaats bieden aan 300 personen. Kostenplaatje van het hotel, dat ook zal dienen als conferentiecentrum: 100 miljoen yuan. Het nieuwe hotel zal gerund worden door een buitenlands team. Pai, dat aan de voet van de canyon ligt, was tot voor kort een transactiecentrum voor militair personeel en goederen.
Het toerisme in Tibet ging er tijdens het eerste semester van dit  jaar met 20 % op vooruit, tot 1,8 miljoen toeristen, waarvan 78.000 buitenlanders.
Bron: SCMP

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *