Eerste Aziatische ‘boswoontorens’ in Nanjing - chinasquare.be | chinasquare.be

Eerste Aziatische ‘boswoontorens’ in Nanjing

Door redactie op 9 februari 2017

De Chinese stad Nanjing is van plan de twee eerste boswoontorens te bouwen in Azië. Het idee van woontorens met bomen, struiken en planten komt van de Italiaanse architect Stefano Boeri die in 2014 twee van dat soort wolkenkrabbers bouwde met 900 bomen en 20.000 planten.

groenbos1Het idee van woontorens die tegelijk als groene long fungeren, komt uit Italië waar Stefano Boeri Architetti in Milaan het eerste zogenaamde verticale bos creëerde. In zijn twee woontorens waren 900 bomen en meer dan 20.000 planten geïntegreerd. Op vlakke grond zou dit verticale bos een oppervlakte beslaan van 7000 m2.

Nu brengt Stefano Boeri zijn model naar een duurzaam wooncomplex in Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu. Ook Nanjing zoekt naar nieuwe recepten tegen de luchtverontreiniging. Het zal het eerste verticale bos zijn in Azië. Volgens de website van de architect zullen er in de Nanjing Green Towers in totaal 1100 bomen van 23 soorten zitten, en een cascade van 2500 planten en struiken. De twee groene woontorens zullen elk jaar 25 ton CO2 absorberen en elke dag 66 kg zuurstof verschaffen. De gebouwen zouden tegen 2018 klaar moeten zijn. Naar verluidt plannen ook andere grote megasteden als Chongqing en Shanghai dergelijke groene structuren.

Bron: People’s Daily

Stem of voeg toe aan :Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Tags: ,

Plaats uw reactie

 karakters beschikbaar

Archief