12.000 gevallen in campagne tegen illegale handel in wilde dieren

Tijdens een drie maanden durende campagne tegen onwettelijke handel in wilde dieren werden meer dan 12000 gevallen aangepakt. 100 miljoen boetes werden uitgedeeld , 14000 personen opgepakt  en 13000 voorwerpen van ivoor, hoorn e.d. in beslag genomen

Aziatische olifant in Xishuangbana reddingscentrum (Foto Global Times/Xinhua Disclaimer

Tijdens een door 11 overheidsinstanties 3 maanden durende campagne ter bestrijding van de illegale handel in wilde dieren werden bijna 12.000 gevallen aangepakt, aldus de Nationale Bosbouw- en Graslandadministratie. De campagne was gericht op de hele keten van illegale handel in wilde dieren: dit gaat van jagen, over verzamelen, kunstmatig fokken, verkoop, aankoop, transport, verzending en levering tot consumptie, exploitatie en gebruik, import en export. Tijdens de 3 maanden van 15 februari en 15 mei werden meer dan 14.000 criminelen opgepakt.  

De campagne intensiveerde ook de inspanningen om de smokkel en illegale handel in olifanten, neushoorns, tijgers, luipaarden, schubdieren en andere belangrijke diersoorten tegen te gaan. In totaal werden meer dan 270 dergelijke zaken behandeld, waarbij meer dan 13.000 voorwerpen van ivoor, neushoorn, tijger, schubdier en antilopenhoorn in beslag werden genomen.

Volgens de administratie werden meer dan 130.000 wilde dieren en planten in beslag genomen in de bijna 12.000 gevallen, waaronder meer dan 4.300 administratieve zaken en meer dan 7.500 strafzaken.  Bovendien werden van de wilde dieren en planten meer dan 140.000 stuks producten gemaakt die bijna 200.000 kilogram wogen. 97 ton hout, meer dan 46.000 stukken illegaal jacht- en vistuig en illegale winsten van 56 miljoen yuan werden in beslag genomen met sancties van meer dan 100 miljoen yuan.

Volgens een functionaris van de National Forestry and Grassland Administration heeft de campagne een aantal problemen op het gebied van natuurbescherming aan het licht gebracht zoals de achterstand van relevante ondersteuningssystemen voor wetshandhaving, onvolmaakte mechanismen, moeilijkheden bij het toezicht op de online illegale handel in wilde dieren en onvoldoende publiciteit en voorlichting. In de volgende stap willen de autoriteiten het toezicht op de online markt versterken en illegale handel in wilde dieren op internet voorkomen en bestrijden.

Bron: Global Times

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *