Chinese overname in Nederlands Limburg

Het dagblad De Limburger meldt vandaag dat een belangrijk nederlands bedrijf, Inalfa in Venray, overgenomen wordt door het Chinese BHAP.

Oprichting BHAP in 2008


Inalfa is misschien niet zo bekend bij het grote publiek, maar is wel de tweede grootste fabrikant van autodaken ter wereld. Er werken 653 mensen in Venray en 2100 wereldwijd, en het bedrijf heeft een eigen onderzoeksafdeling.
Het bedrijf blijft na de overname apart bestaan met hoofdkwartier in Venray en het huidige management blijft aan. Inalfa is actief in China sinds 2006 en heeft er ook een fabriek sinds 2007. Het Chinese marktaandeel zou door de overname moeten kunnen stijgen en er zou ook meer geld beschikbaar komen voor onderzoek.  Met een omzet van415 miljoen euro achtte  Inalfa zich te klein om alleen verder te doen. Het bedrijf dook in 2009 in het rood doch herstelde in 2010.
BHAP of Beijing Hainachuan Automotive Parts co.Ltd. is een in 2008 opgerichte 60% dochteronderneming van BAIC, één van de top vijf autoproducenten in China. Het  is een leverancier van auto-onderdelen in Beijing, met een omzet van 900 miljoen euros; zij hebben samenwerkingsakkoorden met zowat alle grote toeleveranciers van auto-onderdelen ter wereld, maar hebben nog geen eigen vestigingen in Europa of Amerika.
Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.