2021 World Internet Conference te Wuzhen

De jaarlijkse World Internet Conference te Wuzhen heeft dit jaar als thema ‘Naar een nieuw tijdperk van digitale beschaving door het bouwen van een gemeenschap met een gedeelde toekomst in cyberspace’. De conferentie beschikt over 20 sub thema’s.

Vice premier Liu He spreekt de conferentie toe

De Wuzhen internet conferentie dateert uit 2014 en dit jaar duurt de top die zondag begon drie dagen. President Xi Jinping zond een brief met gelukwensen. Hij noteerde dat de digitale technologie volledig geïntegreerd is in de diverse sectoren van economie en samenleving waarbij nieuwe modellen een grote invloed hebben op de productie en het leven van de mens. ‘De internationale gemeenschap moet de handen ineen slaan om de mogelijkheden en uitdagingen aan te gaan van de informatisering en digitalisering trends evenals die van netwerken en slimme ontwikkeling’ vond Xi Jinping. Vicepremier Liu He sprak de top in dezelfde zin toe via video. Hij riep de verschillende landen op de veiligheid en betrouwbaarheid van de infrastructuur en eerlijke concurrentie te beschermen evenals innovatie te verbeteren.

Zowel tijdens de toespraak van Alibaba CEO Daniel Zhang Yong als van Xiaomi topman Lei Jun viel op dat ze beloofden de KMO’s/MKBs te zullen steunen. Voorzitter Dixon Dai van Wetrade Group vond dat de senioren nog onvoldoende profiteren van de digitale omwenteling. Elon Musk benadrukte dat Tesla’s data center in China alle gegevens van zijn Chinese business lokaal bewaart. Voorzitter en CEO van Qualcomm Cristiano Amon riep op tot een betere verstandhouding tussen China en de VS in cyberspace. Stichter van Sequioa Capital China had het ook over het belang van KMO’s en voorzitter CEO Zhou Hongyi van Qihoo360 benadrukte uiteraard het thema cyberveiligheid dat nog meer prangend zal worden met het industrieel internet, het internet van voertuigen, digitale financies, digitaal bestuur en slimme steden.

Bezoekster hanteert schop voor slimme mijn

De diverse forums gaan dan ook over gegevensbestuur, de rechtstaat op internet, de sociale verantwoordelijkheden van de tech bedrijven, Covid en internationale communicatie. Ook zal worden gediscussieerd over nieuwe internet technologische trends. De organisator belooft 15 topprestaties van internet technologie te zullen openbaren.

Global Times, China Daily, SCMP

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *