83 doden bij ramp Tibetaanse goudmijn

3500 reddingswerkers hebben 83 lichamen geborgen nadat zich een grondverzakking had voorgedaan vrijdagmorgen in de Jiama goudmijn nabij Maizhokunggar in Centraal- Tibet.
rampmijnMaizhokunggar ligt 4000 meter boven de zeespiegel en kent het gehele jaar strenge weersomstandigheden. Van de 83 lichamen die onder het puin ontdekt werden zijn er 2 Tibetanen en de overige zijn migranten uit Yunnan, Sichuan en Guizhou die nauwelijks 4 dagen geleden aangekomen waren, legt algemeen manager Sun Zhaoxue van eigenaar China National Gold Group Corporation uit. De Huatailong Mining Development Company begon met de uitbating in 2010.
Na twee dagen vonden de 3500 reddingswerkers die 200 graafmachines hebben met 15 honden en 15 leven detectoren geen spoor van leven meer. 2 miljoen m3 meter puin ligt gespreid over 3 km tussen de bergen. Zaterdagmorgen werden nog twee doden gevonden. Na de grondverzakking greep een krachtige slijkverzakking plaats over de gehele site. Een team van experten onderzoekt verder de oorzaak. Volgens een ingenieur verloor de berg stabiliteit en steun omdat het klimaat te droog is.
In de noordoostelijk provincie Jilin ontplofte gas in een steenkoolmijn in de stad Baishan en leidde tot de dood van 28 mijnwerkers. 13 konden worden gered.
Bron China Daily
 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *