Alarmerend veel bijziende jongeren.

Meer dan de helft van de Chinese kinderen en tieners lijdt aan bijziendheid. Het cijfer komt uit een onderzoek dat de Nationale Gezondheidscommissie (NHC) bekend maakte.

Bijziendheid komt voor bij liefst 53,6 % van de Chinese kinderen en tieners. Dat blijkt uit een onderzoek in 2017. In het hoger middelbaar onderwijs zijn 81% van de leerlingen bijziend, in het lager middelbaar 71,6% in het lager onderwijs 36% en in de kleuterschool al 14,5%.

Het onderzoek werd gezamenlijk uitgevoerd door de NHC, het Ministerie van Onderwijs en het Ministerie van Burgerzaken. 1,11 miljoen leerlingen werden onderzocht, in 1.033 kleuterscholen en 3.810 scholen.

Vanwaar dat alarmerend hoog percentage bijzienden?

Negatieve elementen zijn te weinig fysieke buitenactiviteiten, slaaptekort door te veel schoolwerk, en het te lang gebruik van elektronische producten.

Zhang Yong, onderdirecteur van de sectie ‘controle en preventie ’ van de NHC hoopt dat zijn afdeling nauwer kan samenwerken met de lokale overheden en onderwijsverantwoordelijken om lokale medische instellingen, scholen en ouders te begeleiden bij maatregelen om bijziendheid bij leerlingen te controleren en te bestrijden.

Bron: hPeople’s Daily.

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar