Alibaba investeert 5 miljard in betalen online

E-commerce-gigant Alibaba wil de komende 5 jaar 5 miljard yuan investeren in haar onlinebetaalsysteem Alipay om zo de concurrentie van rivalen Tencent en Ebay te vlug af te zijn.  Het geld zal vooral besteed worden aan de veiligheid van het betaalsysteem.
AlipayOmdat betalingen online een almaar groter belang zullen krijgen in de e-commerce is het nodig deze betalingen veiliger te laten verlopen  aldus baas Lucy Peng  van Alipay, die stelt dat de Chinese verbruiker een veilig, makkelijk en toegankelijk betaalplatform wenst.  De mededeling van Alibaba komt er na de bezegeling vorige maand van een deal tussen PayPal (betaalsysteem van Ebay) en China’s elektronisch betaalsysteem China Unionpay, waardoor Chinezen in het buitenland aankopen kunnen verrichten op buitenlandse sites.
Het aantal onlinebetalingen in China verdubbelde vorig jaar tot 567 miljard yuan en wordtalipay2 verwacht tegen 2013 te stijgen tot 2750 miljard yuan, aldus iResearch. Alipay controleert de helft van de markt terwijl rivaal Tenpay van Tencent Holdings 21 % omzet.  Alipay, waarvan gezegd wordt dat het vorig jaar uit het rood geraakte, beweert 300 miljoen gebruikers te hebben. Zusterbedrijf Taobao is dan weer van plan z’n personeelsbestand te verdubbelen tot 2000 in de regio Asia Pacific. Taobao’s zakencijfer steeg vorig jaar boven de 200 miljard yuan en dit jaar wordt opnieuw een verdubbeling verwacht, waardoor het groter zou worden dan Ebay.
Het laatste nieuws van Alibaba is dat de instelling erkend werd als verstrekker van microkrediet. In het verleden werd Jack Ma in de provincie Sichuan reeds opgemerkt samen met de stichter van de Grameen Bank Muhammad Yunus. Nu mag Alibaba dus ook kleine leningen verstrekken aan ondernemingen.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *