Beperkte ambities van China op Olympische Spelen Sotsji

De Chinese president Xi woont in Sotsji de openingsceremonie bij, maar dat is eerder een diplomatiek gebaar dan een maat voor de ambities van China op de winterspelen. Meer dan twee, misschien drie gouden medailles in shorttrack, snelschaatsen, figuurschaatsen voor paren en freestyle aerials skiën zitten er niet in.

pang-qing-tong-jian-2011-2-17-8-50-27De grootste Chinese favoriet, shorttrack schaatsster Wang Meng, brak drie weken geleden een enkel op training en moet forfait geven. Wang veroverde eerder vier gouden medailles. Door haar afwezigheid krijgt het vrouwenteam op de 500 m, 1.000 m en 3.000 m aflossing shorttrack het moeilijk. De verwachtingen bij shorttrack zijn nu vooral gericht op jongeren zoals de 20-jarige Fan Kexin die in 2011 en 2012 wereldkampioene 500 m was en voor het eerst aan Olympische spelen deelneemt.
Bij de snelschaatsers geeft Yu Jing, die vorige maand de wereldtitel dames 500 m won op de World Sprint Championships in Nagano, forfait wegens een aanslepende kwetsuur die haar verhindert voluit te trainen. Daar is de hoop vooral gevestigd op Wang Beixing, die op de spelen in Vancouver brons haalde. Dit zijn haar derde spelen en zij is in goede vorm.
Bij het figuurschaatsen treedt het paar Pang Qing-Tong Jian aan; zij waren bij hun debuut in Vancouver goed voor zilver.

Skiën beter dan schaatsen?

Bij afwezigheid van de topfavorieten op de schaatsbaan is er meer aandacht voor de freestyle aerials skiërs. Li Nina die al aan twee spelen deelnam zonder resultaat, maakte dit seizoen een geslaagde comeback en won twee wereldcup wedstrijden. Nog in de damesploeg vinden we Xu Mengtao die in 2013 wereldkampioen werd. Bij de mannen is er de winnaar van brons in Vancouver, Liu Zhongqing. Zijn ploegmaat Jia Zongyang was eerste in de World Cup vorig seizoen en Qi Guangpu werd wereldkampioen in 2013.

Bron: Global times

Over het bezoek van president Xi aan Sotsji, lees hier

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *