China telt half miljard bestuurders

China heeft 415 miljoen geregistreerde voertuigen en meer dan een half miljard chauffeurs waarvan 463 miljoen autobestuurders, aldus officiële statistieken.

Op de 19th China International Automobile Expo in Changchun Foto Xinhua Disclaimer

Gedurende de laatste jaren groeide het autobezit aan met 20 miljoen jaarlijks. Sinds 2014 groeide het aantal chauffeurs met rijbewijs jaarlijks met 25 miljoen. Een op de twee volwassenen heeft een rijbewijs. Nu telt China 415 gemotoriseerde voertuigen en meer dan 500 miljoen bestuurders waarmee het eerste ter wereld staat.

Het aantal bestuurders onder 25 jaar bereikt 54 miljoen. Vooral het aantal chauffeurs in ruraal China nam sterk toe: jaarlijks met 13 miljoen. Momenteel zijn er 289 miljoen rurale bewoners met rijbewijs, aldus nog de gegevens van het Politieministerie. Tezelfdertijd bereikt het aantal gemotoriseerde voertuigen in de landelijke gebieden 208 miljoen waarvan de helft auto bestuurders. .

NEV

Verwacht wordt dat dit jaar 6,5 miljoen nieuwe energie voertuigen (NEV) worden verkocht. Hoewel het totaal aantal verkochte wagens in november daalde, steeg de kleinhandel van NEVs met 58% op jaarbasis. Tesla verkocht in november 69.098 Model Y waarmee het eerste staat onmiddellijk gevolgd door Wuling Hongguang met 68.567 van zijn MINI serie en door BYD met 64.145 van zijn Dong serie. Chinese NEV producenten staan in voor 70% van de totale verkoop. China heeft recentelijk Duitsland overtroffen als tweede autouitvoerder na Japan.

Peoples Daily, Technode

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *