Chinese onderzoekers ontwikkelen verbeterd masker dat langer meegaat

Chinese onderzoekers hebben een verbeterd chirurgisch masker ontwikkeld op basis van grafeen. Het gaat 48 uur mee en beschermt beter tegen bacteriën dan traditionele maskers.

grafeenstructuur

De ontwikkeling gebeurde door Instituut voor Aeronautische Materialen in Beijing, dat onderdeel is van het in 2016 opgerichte staatsbedrijf Aero Engine Corporation of China (AECC) in Beijing.

De basis van de nieuwe technologie is het aanbrengen van een grafeen-polypropyleen laagje op de traditionele filterstof die geblazen wordt. Grafeen is een tweedimensionaal nanomateriaal uit koolstof, dat veel toepassingsmogelijkheden belooft in de aeronautica, de energie en de biotechnologie.

Door het grafeenlaagje werkt het masker beter tegen bacteriën, laat het vlotter lucht door en is de gebruiksduur langer. Het grafeen vormt minuscuul kleine nanomesjes die de celwand van bacteriën kapot maken. De grafeen-polypropyleenlaag is luchtdoorlatend in één richting, wat het gebruikscomfort verbetert. Het masker is gedurende 48 uur bruikbaar, veel meer dan een traditioneel masker.

Bron: china.org.cn 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *