De digitale stand van zaken 119

WeChat sluit 20 miljoen prostituees af

wechatillglTencent de operator van het populaire chatprogramma WeChat of Weixin heeft dit jaar al 20 miljoen accounts afgesloten wegens prostitutie. Ook sloot het 30.000 accounts af die nepproducten verkochten.  De afgelopen maanden werden dagelijks tien miljoen illegale reclameboodschappen van het net gehaald. Tien miljoen yuan werd uitgeloofd aan hen die misdaden signaleren. WeChat heeft nu 600 miljoen gebruikers aldus Tencent.

Weibo gaat spelen

weiboHet sociaal medium Weibo heeft de afgelopen week haar eerste speltoepassing gelanceerd. Samen met de nieuwe spelfunctie kunnen de geregistreerde gebruikers voortaan ook commentaar leveren op films, voeding, boeken e.a. Weibo wil vooral de jongeren aantrekken want drievierde van diegenen die mobiel spelen, zijn jonger dan 34 jaar. Weibo wil elke maand 2 spellen lanceren zodat er 10 zijn tegen het jaareinde.

ZTE optimistisch

ZTE het grootst beursgenoteerde telecombedrijf is van plan het aandeel van telefoonterminals dat vorig jaar maar 29% van het inkomen bedroeg, binnen drie jaar op te trekken tot 50%. ZTE3Vorig jaar realiseerde ZTE een omzet van 75 miljard yuan: verkoop aan telecomoperators vertegenwoordigde 50%, maar de terminals slechts 29%. Recentelijk werden enkele toplui uit Blackberry aangetrokken. Vicevoorzitter Xu Huijun van ZTE is het echter oneens met de bewering dat de netwerkapparatuur van Chinese ondernemingen  inferieur is, vergeleken met buitenlands materiaal. Het onderscheid in de servers is minimaal, aldus Xu die hoopt te kunnen profiteren van de oproep door de regering om uit veiligheidsoverwegingen binnenlands materiaal aan te schaffen. Tijdens het eerste semester van dit jaar maakte ZTE een miljard yuan winst. In draadloos telecom staat het binnenland in voor de helft van de omzet en het buitenland voor de andere helft.

China Mobile nieuws

chinamobile*Aparte tak tegen slechte informatie: China Mobile zet een apart filiaal op tegen “ongezonde informatie”: daarmee wordt illegale publiciteit bedoeld, stalken en slechte toepassingen op smartphones. De operator zal twee callcenters opzetten voor haar controletak.
*Aandeel in Thaise mobiele operator: China Mobile wil tegen $ 881 miljoen 18% kopen van de derde Thaise mobiele operator True Corp. Deze wil het geld gebruiken voor het uitrollen van 4G. Gezegd wordt dat China Mobile ervaring wil opdoen in “rijpe markten”. Het zou ons niet verwonderen dat China Mobile haar 4G-signaal wil exporteren naar het buitenland.

 Russische MegaFon koopt Huawei materiaal

logomegafonDe tweede grootste Russische operator MegaFon is van plan voor $ 600 miljoen materiaal te bestellen bij Huawei. Het gaat over een contract van 7 jaar met als doel de snelheid van het Russische netwerk op te voeren. De overeenkomst betreft ook  software en onderhoud. MegaFon dat deels eigendom is van Ruslands rijkste A. Usmanov en deels van het Zweedse TeliaSonera zal een kredietlijn van de China Development Bank gebruiken om de deal te financieren.

Samenwerking Qihoo 360 en Microsoft

qihoo360Internet beveiligingsfirma Qihoo 360 heeft met Microsoft een akkoord gesloten over Mobiel internet en kunstmatige intelligentie. De samenwerking zal starten met Microsofts chatbot Xiaobing en Qihoos mobiel veiligheidssysteem vooraleer over te gaan naar uitwisselingen over kunstmatige intelligentie, aldus het Microsoft Search Technology Center Asia.

Legendwinst: + 20%

logolegendholdDe winst van de Legend holding die de grootste aandeelhouder is van Lenovo, steeg vorig jaar boven 2 miljard yuan uit, een sprong met 20%. Het jaarinkomen van de holding bedroeg 224 miljard yuan, een vooruitgang van “maar” 7,7%. Naar verluidt wil Legend volgend jaar naar de beurs gaan. China daily

Verstedelijking: nieuwe wegen voor Cloud-firma’s

smartcitiiesDirecteur Li Tie van het China Center for Urban Development verwacht dat de ambitieuze verstedelijkingsplannen China nieuwe zakelijke mogelijkheden opent voor buitenlandse Cloud-computing firma’s. Zijn orgaan valt onder de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie. Volgens International Data Corp. zal China tegen 2025 2000 miljard yuan uitgeven aan initiatieven voor slimme steden. Hoewel 70 % van deze gelden naar hardware gaat, toch wil het Duitse SAP ook een deel van de koek. Tijdens Q1 zag SAP een aangroei met een getal bestaande uit 3 cijfers. De Duitse firma plaatst alle software op het HANA-platform en de bedrijfsleiders zijn tevreden met het platform. Wantchinatimes

Samsung onder druk als marktleider

Samsung-smartphonesDe Koreaanse gsm-producent Samsung staat onder druk van Chinese merken in de strijd om het marktleiderschap zo rapporteert de Guangzhou’s 21st Century Business Review. Volgens Strategy Analytics analist Neil Mawston staat Samsung voor een dubbele bedreiging: in de topbranche is er concurrentie van Apple en in de iets goedkopere modellen van Huawei, waarvan het laatste vlaggenschip Ascend P7 ook alhier beschikbaar is voor 400 euro. Ondertussen is president Lee Jin-jung van Samsung Greater China vervangen door de vicepresident Samsung Electronics Greater China Wang Tong. Samsungs winsten daalden twee kwartalen op rij. Volgens een onbevestigd bericht van een topoperator zou Huawei nu tweede staan in hun verkoop en Samsung niet meer bij de 3 eertste behoren. Huawei hoopt dit jaar 80 miljoen smartphones te verkopen en het globaal marktaandeel van 4,9% tot 8% te verhogen. Buitenlandse verkoop zou de slapte en de hevige concurrentie op de binnenlandse markt moeten opvangen. wantchinatimes
 
 

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar