De digitale stand van zaken 96

IBM beschuldigd van bedrog
Logo-IBMIBM wordt er in de VS van beschuldigd de investeerders niet correct voor te lichten over een sterke daling van de verkoopcijfers in China na onthullingen over samenwerking met de US National Security Agency aldus Reuters. Het Louisiana Sheriffs’ Pension and Relief Fund beschuldigt IBM er van zwaar te hebben gelobbyd bij het congres om persoonlijke gegevens te mogen doorspelen Als resultaat daalde de verkoop in Q3 met 22 % en zelfs met 40 % in de hardware, aldus nog de klacht.
Website toont processen
China heeft vorige woensdag een website gelanceerd waar tot 4 processen tegelijk kunnen worden bekeken. De website die gesponsord wordt door chinacourt.org, een portaal van het Opperste Volksgerechthof zal fungeren als een platform voor lokale gerechtshoven. Het publiek kan de zittingen online volgen. Processen zullen op voorhand worden aangekondigd en er zal ook een archief zijn van zittingen uit het verleden. Xinhua
 Huawei opent distributiecentrum in Piraeus
piraeushuaweiHuawei dat 66 % van haar zakencijfer in het buitenland realiseert, heeft in de Griekse haven Piraeus een distributiecentrum geopend. Het verdeelcentrum versterkt de positie van Piraeus en van Griekenland op de wereldkaart van het transport aldus de Griekse minister Hatzidakis op de inhuldiging. De eerste container kwam al aan. De Chinese ambassadeur zei dat de ligging van Piraeus een voordeel kan opleveren voor de ontwikkeling op lange termijn van Griekenland. Ook HP plant in Piraeus een Europees verdeelcentrum  .chine-informations.com
 Alcatel wint 4G deal met China Telecom
China Telecom heeft Alcatel-Lucent gekozen als leverancier van haar 4G-netwerk, zo meldt Reuters. Alcatel-Lucent zal bijna 10.000 basisstations aan de operator mogen leveren in 12 provincies. De deal komt er 3 maanden nadat Alcatel-Lucent ook bij China Mobile 4G –contracten toegewezen kreeg ter waarde van $ 3,2 miljard.
 Apple verkoop groeit
Apple-ChinaApples marktaandeel in smartphones is flink gegroeid in China want de iPhone-fabrikant is nu de op twee na grootste smartphone speler in het land, aldus Counterpoint Research op CNBC. Het marktaandeel steeg in oktober naar 12 procent, een verviervoudiging van het 3 procent de maand voordien. Oorzaak is de sterke verkoop van de iPhone 5S. De cijfers zijn gebaseerd op de verkoopgegevens van de grootste massaretailers in het land. In september stond Apple nog op de zesde plaats. In oktober duldde het bedrijf nog slechts twee fabrikanten voor zich, respectievelijk Samsung en Lenovo. Met een marktaandeel van minder dan 10 procent staan Coolpad, Huawei en ZTE op de vierde, vijfde en zesde plaats.
 Een Chinese cloud-computer
De firma Unisplendour Corporation bij de Tsinghua Universiteit heeft de eerste cloud computer gebouwd. Het aantal CPU’s kan uitgebreid tot 65535 en de opslagruimte kan tot maximaal 85 PB aan. Per seconde kunnen tot 1,2 GB verwerkt en doorgestuurd. De cloud computer verschilt zowel van personal computers als van supercomputers door zijn architectuur en ook door een lagere kost. De computer combineert hard- en software op een open manier en de intellectuele rechten zijn Chinees.
 Tencent invest minstens $1.6 mld. in Qianhai
tencentlogoTencent Holdings wil minstens $ 1,6 miljard investeren in de Qianhai economische zone te Shenzhen zo vernam Bloomberg. Qianhai is een testgebied voor een meer liberale financiële politiek. Het nieuwe centrum zou zich wagen aan e-commerce en aan leningen. Tencent wedijvert met Baidu en Alibaba om de gunst van de Chinese internauten.
Alibaba gaat landelijk
Alibaba valt niet weg te branden in deze rubriek. Nu heeft Jack Ma zijn zinnen gezet op de online verkoop van levende paarden en schapen. Volgend jaar zouden volgens Want Daily dan verse landbouwproducten en vee online gelanceerd worden. In 2010 werden al eens Arabische paarden verkocht op Alibaba en op Valentijnsdag glimwormen.
 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *