Weer 16 doden nabij Kashgar

Volgens een provinciale website zijn opnieuw 16 doden gevallen bij een terroristische aanslag nabij Kashgar. Daar vielen eerder al doden bij treffens met politie.
Het is de website van tianshan die het nieuws zondagnacht bekend maakte. 14 doden worden beschreven als gewelddadige door dit nieuwsportaal www.ts.cn.  Volgens het bericht gebeurde een treffen wanneer politie van het arrondissement Shufu in prefectuur Kashgar in een hinderlaag gelokt werd door “terroristische aanvallers” die met macheten zwaaiden en bommen gooiden. De politie was ter plaatse gekomen voor een niet gespecifieerde overtreding in de gemeente Sayibga. Nadat twee politieagenten gedood werden xjianunrestbeantwoordde de politie het vuur en schoten 14 aanvallers dood  en arresteerden twee anderen.6 verdachten werden aangehouden. Volgens tianshan was het incident gepland en met voorbedachten rade uitgevoerd. Genoemde Hesen Isma’il en 19 anderen vormden in augustus een terroristische groep die religieus fanatieke gedachten koesterden, explosieven voortbrachten en deze testten om terroristische aanvallen uit te voeren.
Vorige maand vielen in Kashgar al 11 doden bij een aanval op een politiestation. In april dit jaar brak al een grootschalig incident uit in dezelfde gemeente en toen vielen 21 doden waaronder 9 ambtenaren, 6 politieagenten en zes Oeigoeren. Op 28 oktober reed een luxe jeep aan Tiananmen in op omstaanders waarbij eveneens Oeigoeren aangehouden werden. In het armere Zuid-Xinjiang waarin Kashgar zich bevindt is vooral de Oeigoer-aanwezigheid overwegend. Doordat zich de afgelopen 10 jaren zich meer terroristische incidenten voordoen steeg China op de lijst van landen met terroristisme van de 43-ste naar de 23-ste plaats.
Bron SCMP, Global Daily, wantchinatimes

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *