Eerste online ziekenhuis uit Guangdong wil uitbreiden

Het Second People’s Hospital uit Guangdong kreeg van de regulator de toestemming om online diensten aan te bieden. Momenteel werkt het ziekenhuis maar met een paar honderd plaatsen voor raadpleging, maar het is de bedoeling dat dit netwerk uitgebreid wordt tot 10.000.

guandgonlhosp

website online ziekenhuis


Door een nieuwe regelgeving in China wordt het voorschrijfgedrag van geneesmiddelen losgekoppeld van het verstrekken er van, aldus China Business News. Deze trend wordt meer duidelijk nadat het Second People’s Hospital van Guangdong toegelaten werd als online ziekenhuis met een vergunning om voorschriften uit te geven voor geneesmiddelen die bij de apotheek gehaald kunnen worden.
Diensten op lange afstand werden voordien tussen medische instellingen aangeboden volgens het business to business (B2B) model, maar dit werd in augustus veranderd naar de business to consumer (B2C)-formule waarbij patiënten in een buurtpost toegang kunnen hebben tot internetdiensten. Bij de buurtpost kunnen patiënten rechtstreeks via video praten met dokters die hen geneesmiddelen voorschrijven.

Netwerk

Het netwerk startte met een 30-tal netwerkpunten zoals buurtgezondheidscentra, dorpsklinieken, apotheken van ketens. Het netwerk is vooral belangrijk voor patiënten met vaak voorkomende en chronische ziekten omdat deze anders vaak  gespecialiseerde instellingen hinderen. Voor het huidig Chinees Nieuwjaar zouden er 1000 consultatiepunten moeten zijn en de bedoeling is dit netwerk voor eind van het jaar uit te breiden tot 10.000, aldus Zhang Shenming van het online ziekenhuis.
Het virtueel ziekenhuis beschikt over 200 dokters die een brede waaier van disciplines beheersen met daarnaast 10 technici die verantwoordelijk zijn voor de website. Normaal zijn er tweehonderd patiënten per dag. De patiënten moeten bijgevolg niet meer naar een gespecialiseerd hospitaal voor hun geneesmiddelen en deze zijn op hun beurt verlost van de talrijke te vaak voorkomende ziekten die hun werklast groter maken. Dit geeft dan weer meer ruimte aan de uitbouw van een spoedgevallendienst.
Bron: wantchinatimes
Lees ook achtergrond: Hoe Internet het dagelijks leven verandert
 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.