Eindelijk echt Chinese database

Chinese ingenieurs hebben de eerste Chinese database met bijhorende server van topkwaliteit gebouwd. Tot nog toe werkte China vooral met ingevoerde producten.

databaseHet Beijing Institute of Computer Technology and Application heeft het nieuws bekend gemaakt.
Het instituut is een onderafdeling van de Tweede Academie van staatsbedrijf China Aerospace Science and Industry Corporation. Om de Tianyue Data Warehouse Appliance rond te krijgen werkten ze uitsluitend met Chinese processors, servers, operationele systemen en software.
Tianyue haalde bij testen ongeveer 9,4 miljoen bewerkingen per minuut. Daarmee is het de derde snelste database in de wereld, na de topsystemen van de Amerikaanse bedrijven Oracle en IBM.
Er werd zwaar geïnvesteerd in het onderzoek naar en de ontwikkeling van Tianyue. Zo werd een volledig eigen operationeel systeem ontwikkeld.
Tianyue komt ook met software om databases die nu op ingevoerde machines staan te kunnen overnemen.
Tianyue zal gebruikt worden op plaatsen waar grote hoeveelheden vertrouwelijke data behandeld worden. Een voorbeeld is het nationale energienet, een ander het bankwezen. Die zullen voortaan in de Chinese toestellen minder kwetsbaar zijn voor buitenlandse spionage. De China Daily die het nieuws brengt vermeldt niets over mogelijke militaire toepassingen.
Bron: China Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *