Hele heisa om 1 minuut seksvideo

Vijf personen die betrokken zijn bij het opnemen van een minuut durende seksvideo en het online plaatsen ervan zijn door de politie opgepakt. Het decor van het filmpje was een pashokje in een winkel van een Japanse modeketen. Mocht blijken dat het om een reclamestunt gaat, dan kan een straf volgen van tussen 200.000 en 1 miljoen yuan en de intrekking van de vergunning.

uniqlocOp 14 juni werd een videootje van een minuut een miljoenenhit op sociale media zoals Sina en  WeChat. Een man en vrouw ‘die elkaar niet kenden’ filmden in de paskamer van het modewarenhuis Uniqlo in Sanlitun Beijing hun erotische activiteit en plaatsen het filmpje daarna online. Groot schandaal bij de Cyberoverheid die de socialistische moraal aangetast zag. ’s Anderendaags ondervroeg de State Internet Information Office enkele toplui van Sina en Tencent over het voorval. De vertegenwoordigers werden aangemaand hun verantwoordelijkheden ernstiger te nemen en te vragen dat het publiek geen pornografische video’s zou verspreiden. Bij dat publiek waren er ook veel reacties en sommigen suggereerden dat het een reclamestunt zou kunnen zijn van de winkelketen, iets wat ontkend werd door het bedrijf zelf. De in 1984 gestichte Japanse modeketen maakte in China van september 2014 tot mei 2015 echter  50% meer winst dan tijdens dezelfde periode het jaar voordien.
De Beijing afdeling van het ministerie van Openbare Orde onderzoekt de zaak, met name de politie van het Chaoyang district. Paskamers vormen een grijze zone tussen privé en openbaar, maar het is waarschijnlijk dat de verdachten beschuldigd zullen worden van het verstoren van de orde. Mocht uit het onderzoek blijken dat de winkelketen achter het filmpje zit, kunnen de gevolgen een boete tussen 200.000 en 1 miljoen yuan zijn en eventueel de intrekking van de winkelvergunning. Seks met wederzijdse toestemming van 2 volwassenen is niet strafbaar, maar seks hebben in het publiek kan 5 tot 10 dagen hechtenis opleveren. De meeste mensen moeten eerder lachen om het voorval en de gevel van het gebouw is erg in trek voor selfies, bij voorkeur in een wat suggestieve pose. Een Chinese die in België verblijft herinnert er haar kennissen aan hoe in ons land de voormalige burgemeester van Aalst zich in volle actie liet betrappen…
Bronnen: China Daily, wantchinatimes

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar