Initiatief voor innovatie en slimme hardware

Het vorige week bekend gemaakt ‘Initiatief voor Innovatie en de ontwikkeling van slimme hardware’ wil dat tegen 2018 de sector van slimme hardware een omzet haalt van 500 miljard yuan en tegen 2020 zelfs duizenden miljarden. Wellicht niet toevallig liep tezelfdertijd in Nanjing een grote expo over slim maakwerk.

slimmaak

Expo slim maakwerk Naning


Het ‘Initiatief voor Innovatie en de ontwikkeling van slimme hardware (2016-2018) ’ komt van het ministerie van Industrie en IT. Volgens diensthoofd Diao Shijing bij het ministerie wil het Initiatief verschillende zaken aanpakken: technische kernproblemen, te weinig high-end producten, ongezond ondersteuningssysteem van innovatie, slechte interactie van het product met de applicatie, het milieuaspect… Het is wel de eerste keer dat het concept van slimme hardware opduikt in politieke documenten.
Slimme hardware is volgens het Initiatief: opkomende producten van internet terminals voor het verkrijgen van informatie, de verwerking en verbinding, die ontworpen zijn met slimme functies, interactie en big data. Zo werd slimme hardware het veld bij uitstek om Internet te promoten bij innovatie en ondernemerschap, aldus Diao Shijing die hiermee internet en het maakwerk wil verbinden. Volgens directeur Li Tin bij het Integrated Circuit and Software Research Department van de Academy of Industry and Information Technology Integration is de Chinese productie bij met de wereldwijde ontwikkeling en loopt zelfs vooruit op terreinen zoals slimme draagbare toestellen en drones. Voor het ogenblik ligt het zwaartepunt in de industrie van de slimme hardware op de ontwikkeling van slimme draagbare- en VR-toestellen, slimme robotten en apparaten in auto’s. Het wereldwijd aantal verstuurde slimme draagbare toestellen bedroeg vorig jaar 78 miljoen. De omzet van de VR industrie overschreed $1,54 miljard en bij de slimme dienstenrobots meer dan $ 8 miljard. Tegen 2020 wordt een markt verwacht waar 500 miljard yuan in omgaat.
Toch wordt de sector geconfronteerd met problemen het meer ecologisch maken van technologische innovatie en de product toepassingen. 30 % van de slimme armbanden wordt na 3 maanden niet meer gebruikt. Dit komt omdat sleutelcomponenten ontbreken maar ook omdat ze niet slim genoeg zijn. De sector van slimme hardware is niet echt voorspoedig en steun ontbreekt eveneens. Het Initiatief wil hierin verandering brengen door innovatie en technologisch onderzoek vooraan te plaatsen. Volgens ingenieur Chen Lei bij het Integrated Circuit and Software Research Department bij de Academy of Industry and Information Technology Integration benadrukt het Initiatief het ontwerp en productie van de volledige machine plus de diensten hiervoor en dit in een poging om de variëteit en het profijt te verhogen zodat industriële standaarden bereikt worden. Naast deze fundamentele doeleinden van het maakwerk legt het Initiatief ook de nadruk op 3 soorten ondersteunende platformen voor ontwikkeling en productie, voor het opsporen van applicaties en het aanbod van meer ecologisch verantwoord maakwerk.

Expo

Meer dan 300 ondernemingen lieten vorige week op de World Intelligent Manufacturing Summit in Nanjing zien hoe slimme maakwerk er in de toekomst zal uitzien. De expo werd zowel georganiseerd door het Ministerie van Industrie en IT als door de provincie Jiangsu. Bouwmachine producent XCMG  toonde zijn IoT-systeem dat de graad van veroudering bij de machines detecteert. Jiangsu Jinheng Information Technology liet robotten zien die monsters van vloeibaar staal bracht en die ook automatisch kon sorteren. CEC-Panda Group stelde een geautomatiseerde productielijn voor.

(161206) -- NANJING, Dec. 6, 2016 (Xinhua) -- A robot sketches for a visitor at the World Intelligent Manufacturing Summit in Nanjing, capital of east China's Jiangsu Province, Dec. 6, 2016. A total of 285 enterprises participated in the event held from Dec. 6 to 8. (Xinhua/Ji Chunpeng) (wx)

ABB-robot tekentmaakwerk


Volgens onderzoeker Li Yi bij het Internet Research Center onder de Shanghai Academy of Social Sciences staan sommige firma’s uit Shenyang vooraan bij het gebruik van slimme technologieën in de productie. Toch geeft hij ook toe dat China over het algemeen achter ligt bij het gebruik van slimme technologieën in het binnenlands maakwerk.
Bron: en.ce.cn

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar