Internationale inspanningen voor uitroeien van armoede

In Fuzhou vond maandag en dinsdag een internationaal symposium plaats over de verantwoordelijkheid van politieke partijen in inspanningen voor het uitroeien van armoede.

Het seminarie was georganiseerd door de internationale afdeling van de communistische partij van China (CPC). Er waren ongeveer 400 – vooral online – deelnemers uit 100 landen: afgevaardigden van partijen, diplomaten, journalisten uit ontwikkelingslanden en experts van denktanks.

Zaterdag 17 oktober is de Internationale Dag voor het Uitroeien van de Armoede.

Het seminarie had tot doel de Chinese ervaringen met armoedebestrijding breder bekend te maken en relevante ervaringen van alle partijen uit te wisselen, maar ook om in het algemeen de internationale communicatie en de samenwerking tussen de partijen te promoten.

Brede belangstelling

De sleuteltoespraak kwam van Song Tao, hoofd van de internationale afdeling van de CPC. Hij beklemtoonde de enorme inspanningen die China deed en doet. Volgens cijfers van de Wereldbank zijn meer dan 850 miljoen Chinezen uit de armoede getild; 70% van de vermindering van de armoede in de wereld staat op het conto van China. Het land gaat er zoals gepland in slagen om de armoede tien jaar vroeger uit te bannen dan voorzien in de Agenda voor Duurzame Ontwikkeling 2030 van de VN.

President Xi Jinping stuurde een boodschap met gelukwensen en een aanmoediging om nog meer te doen aangezien het probleem wereldwijd ernstig en niet gemakkelijk oplosbaar blijft.
Ook staats- of regeringsleiders uit andere landen zoals Laos, Namibië, Zimbabwe, Argentinië en de Centraal-Afrikaanse Republiek stuurden gelukwensen.
De president van Zimbabwe dankte de Chinese regering voor haar investeringen in verschillende ontwikkelingsprojecten die helpen om de armoede te verminderen.

Er waren afgevaardigden van internationale organisaties zoals UNICEF (Cynthia McCaffrey), UNDP (Beate Trankmann) en IFAD (Matteo Marchisio). Bij de sprekers waren onder meer afgevaardigden van de Zuid-Afrikaanse partij ANC, de communistische PCE uit Spanje en het Palestine National Liberation Movement.

Bronnen: Xinhua

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *