Logistiek wordt slimmer en groener

Het Ministerie van Handel en 8 andere departementen hebben een actieplan gepubliceerd opdat de logistiek tegen 2025 slimmer en groener zou zijn.  Ook de koelketen logistiek zal worden ontwikkeld.

Verse pakjes gesorteerd in JD.com opslagplaats te Xian

Tijdens het 14-de vijfjarenplan (2021-2025), wil China een moderne logistiek uitbouwen met een aantal ondernemingen die internationaal meetellen. Het gebruik van big data, 5G en AI worden aangemoedigd om de bezorging efficiënter te maken. Gedurende deze periode moet het logistiek systeem groener worden met recycleerbare verpakking en transportuitrusting die energiebesparend is. China is ook van plan om meerdere nationale bases op te zetten voor de koelketen logistiek. Dit alles moet bijdragen tot de ‘dubbele circulatie’ waarin de binnenlandse- en de buitenlandse markt elkaar versterken.

Ook PRNewswire verwacht dat de koelketen opslagplaats die in China maar 0,12 m³ per persoon bedraagt, zal opgetrokken tot een wereldgemiddelde van 0,20 m³; Naast het gebruik van 5G, big data en AI verwachten de analisten van Ken Research ook de aanwending van 3D printen, zelfsturende voertuigen, NE-voertuigen en drones.

De regering investeert sterk in Intermodale logistieke vrachtzones en verwacht wordt dat het aantal logistieke zones tussen 2021 en 2025 toeneemt met 15% tot meer dan 2300.  De analisten zien vastgoedontwikkelaars als Goodman en Prologis verdiepingen toevoegen aan hun logistieke centra. China kende de voorbije jaren een jaarlijkse toename van 4 tot 5% besteedbaar inkomen per hoofd en verwacht wordt dat de logistieke markt de komende jaren 7,5% samengesteld groeipercentage van de omzet realiseert.    Gov.cn, prnewswire, chine.in

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *