‘Made in China 2025’ krijgt 10 miljard mee

De regering trekt 10 miljard uit voor haar plan ‘Made in China 2025’ om van China tegen 2025 een top technologisch producent te maken. 25 projecten zullen tussen 30 en 40 miljoen yuan ontvangen. De National Development Bank doet er echter nog eens ruim 300 miljard boven op.

Twee jaar geleden beloofde de regering met de ‘Made in China 2025’-politiek te zullen uitpakken. Het is de bedoeling om het bestaande maakwerk te moderniseren met de meest vooruitstrevende technologie zodat China tegen 2025 aan de top meespeelt. De voorbije week wist het Economic Information Daily te melden dat de autoriteiten klaar zijn met de vraag hoe dit praktisch te implementeren.
Het geld zal volgens het Ministry of Industry and Information Technology gebruikt worden om innovatie in het maakwerk te stimuleren, de coördinatie ter versterking van de maakwerk ketting, een dienstenplatform op te zetten voor generieke technologie en een verzekeringsprogramma voor de toepassing van nieuwe materialen. Naar verluidt zouden 25 projecten financieel ondersteund worden waarbij het Internet of Things, slimme toepassingen van nieuwe materialen, high end verbruikerselektronica, industriële informatie, veiligheidscontrole en ook kwaliteitscontrole van babyvoeding. Elk project zal tussen 30 tot 50 miljoen yuan krijgen en de sleutelprojecten 100 miljoen yuan.
De technologie departementen op de lagere niveaus hebben zullen eveneens ondersteuning bieden voor de sleutelprojecten in hun gebied. De provincie Guangdong is sinds vorig jaar begonnen met het investeren van één miljard yuan zowel in robotica, spoortransport, bio geneesmiddelen, geïntegreerde circuits als slimme uitrusting. Het ministerie heeft tevens met de National Development Bank (NDB) een overeenkomst gesloten om pilotprojecten te steunen die het doen in de markt. De NDB beloofde tussen 2016 en 2020 niet minder dan 300 miljard aan financiële ondersteuning te zullen bieden voor ‘Made in China 2025’. Voor sommigen is de steun echt beslissend omdat het geld de doorslag kan geven bij de industrialisering van hun technische verwezenlijkingen.
Bron: China Daily

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar