Nieuwe topbenoemingen in Hunan, Yunnan en Tibet

Zowel in Hunan, Yunnan als Tibet werd de partijsecretaris vervangen. De verwachting is dat dit ook zal gebeuren in Xinjiang. Naar verluidt werden de veranderingen vastgesteld in het vakantieoord Beidaihe waar de CPC-leiders in augustus bijeenkomen. De SCMP verwacht ook dat Shanxi goeverneur Li Xiaopeng transportminister wordt.

In augustus trekken de top CPC-verantwoordelijken zich terug in hun vakantieoord aan zee Beidaihe waar ze de politiek van de rentree voorbereiden. De personeelswissel is daarbij een van de besproken thema’s en Xinhua meldde gisteren officieel de nieuwe topbenoemingen.

chenquankuo

Chen Quanguo


In de provincie Hunan heeft gouverneur Du Jiahao de plaats ingenomen van Xu Shousheng als partijsecretaris. Viceminister van industrie Xu Dazhe wordt zijn adjunct. In Yunnan vervangt gouverneur Chen Hao Li Jiheng als partijsecretaris. In Tibet heeft adjunct-partijsecretaris Wu Yingjie tenslotte de plaats van Chen Quanguo ingenomen als topman. In tegenstelling tot de twee anderen die met pensioen gaan, krijgt Chen Quanguo een nieuwe baan en de SCMP verwacht dat hij partijsecretaris zal worden in de A.R. Xinjiang of in Binnen-Mongolië. In Xinjiang waar Zhang Chunxian de partijsecretaris is, zou de functie eveneens aan vervanging toe zijn.
Dit gaat om een eerste golf van nieuwe topbenoemingen. Er wordt gewezen op het feit dat zowel Chen Hao als Du ervaring hebben in Shanghai en volgens analisten is hun promotie onder meer toe te schrijven aan hun connectie met Xi Jinping die in 2007 in Shanghai partijsecretaris was. Van Chen Quanguo wordt gezegd dat hij een beschermeling is van Li Keqiang omdat hij als diens adjunct in Henan werkte tussen 1998 en 2004. De South China Morning Post verwacht dat Shanxi gouverneur Li Xiaopeng bij de personeelswissel tot transportminister zal aangesteld worden. Li is de zoon van Li Peng. De huidige adjunct partijsecretaris in Shanxi Lou Yangsheng zou Li als gouverneur opvolgen. Shanxi is een provincie waar de anti-corruptiestrijd hard toeslaat.
Bronnen: Xinhua,  SCMP

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.