Ningxia bouwt Ningdong verder uit

ningdong2Ningdong ligt nauwelijks op 43 km van Ningxia’s hoofdstad Yinchuan. Vroeger was het een verloren gat, maar na de ontdekking van 27 miljard ton steenkool veranderde dit. In september vorig jaar erkende de regering de 3500 km² energie-en chemische basis als nationaal ontwikkelingsproject om er zowel een steenkoolbasis, een van steenkool tot chemiebasis, een thermische krachtcentrale basis als ecologische zone van te maken.
In december werd gestart met 8 energieprojecten: drie elektriciteitscentrales, drie steenkoolmijnen, een elektriciteisverdeling lijn en een fabriek waar steenkool wordt omgevormd tot petrochemie. Alle projecten kosten 40 miljard yuan. Nog andere projecten zijn een steenkoolteerfabriek, een steenkool methanolbedrijf en een dimethyl eter bedrijf. De lokale overheid heeft reeds de infrastructuur naar het gebied verbeterd met een nieuwe elektriciteitscentrale, een spoorweg, 178 km autowegen en een spaarbekken.
Volgens verantwoordelijken is dit maar een begin van een plan op lange termijn om van Ningdong een eerste klas energie-chemische basis te maken met tegen 2020 een totaal aan investeringen ter waarde van 300 miljard yuan.  Dan zou Ningdong 16.000 Mw produceren, 130 miljoen steenkool die voor de chemische bedrijven 20 miljoen ton doen opleveren. De totale productie zou dan de helft meer bedragen dan de totale provinciale productie in 2007. De basis zou 750.000 jobs scheppen.ningdong

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *