Nog meer loodvervuiling ontdekt

defaultNa het openbarsten van het loodschandaal in Shaanxi in augustus liet de overheid van Jiyuan in de provincie Henan het bloed testen van 2743 kinderen die in de buurt van loodsmelterijen in het dorp Shibin leven. Bijna duizend onder hen hebben te veel lood in hun bloed. Zogauw het nieuws uitlekte betoogden dorpsbewoners voor de fabrieken. Intussen zijn 32 van de 35 loodsmelterijen dicht en bij de drie overblijvende zijn ook alle vervuilende activiteiten stilgelegd. Alle kinderen in een straal van een kilometer rond de fabrieken zijn geëvacueerd.
In Shibin wordt al meer dan 50 jaar lood geproduceerd. De vervuiling heeft zich dus al lang opgestapeld.  Toch zou volgens de hoofdingenieur van de ‘Wanyang Smelterijen’ het grootste deel te wijten zijn aan een technologie die tussen 2000 en 2004 toegepast werd.
Het stadsbestuur van Jiyuan heeft 200 ambtenaren gestuurd om de lokale bevolking bij te staan. Er werden ook dorpelingen van Fengxiang, de vervuilde streek in Shaanxi, overgebracht om hen uit te leggen hoe de zaak zal aangepakt worden.
Bron: Xinhua

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *