Nultolerantie voor pesten op school en seksueel misbruik

De aangepaste wet op de bescherming van minderjarigen is van kracht. Tegelijk zijn ook nieuwe richtlijnen gepubliceerd tegen pesten op school en seksueel misbruik.

China viert op 1 juni Kinderdag. Het is een symbolische datum voor het van kracht worden van de aangepaste wet op de bescherming van minderjarigen, die in oktober vorig jaar gestemd is. Dezelfde dag kwamen er concrete richtlijnen uit van het ministerie van onderwijs die pesten precies omschrijven en maatregelen voorschrijven om het tegen te gaan.

De 60 amendementen in de aangepaste wet focussen op de bescherming van minderjarigen op school, seksueel misbruik en online misbruik. De richtlijnen gaan vooral voor de scholen en worden op 1 september van kracht. Ze klasseren fysieke handtastelijkheden, het kwaadwillig uitsluiten van medeleerlingen en online smaad als vormen van pesterij.

Pesterij op school is sinds een aantal jaren een grote zorg. Meer dan een derde van de lagere en middelbare scholieren zeggen in een enquête van 2015 dat ze pesterij op school ondervinden. Seksueel misbruik is ook een zaak van academische instellingen; 34% van het gerapporteerde seksueel misbruik gebeurt in onderwijsinstellingen.

Volgens de aangepaste wet op de bescherming van minderjarigen moeten scholen procedures op stellen om pesterij en seksuele intimidatie te bestrijden en incidenten melden aan de plaatselijke politie. Seksuele opvoeding wordt voor het eerst een wettelijke verplichting.

Nog een belangrijk amendement in de wet is het verbod op verkoop van tabak of alcohol in de buurt van een school of een kleuterschool. Roken en alcohol drinken wordt volledig verboden in een school of een andere instelling waar kinderen samen zijn.

Bron : Sixthtone

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *